Ακαρνανικά Νέα

Η Κομισιόν απαγορεύει στο RT και στο Sputnik να εκπέμπουν στην ΕΕ.

Σε πραγματική απομόνωση θέτουν την Ρωσία οι ηγέτες της ΕΕ.

Συγκεκριμένα η Πρόεδρος της Κομισιόν παρουσίασε τις νέες σκληρές κυρώσεις για την απρόκλητη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Για πρώτη φορά η ΕΕ ενέκρινε την αγορά και προμήθεια όπλων και πυρομαχικών σε μία χώρα που βρίσκεται υπό επίθεση. Ταυτόχρονα ενισχύουμε και πάλι τις κυρώσεις έναντι της Ρωσίας και της Λευκορωσίας. Προτείνουμε μία απαγόρευση του εναέριου χώρου. Αφορά όλα τα αεροσκάφη με ρωσικά συμφέρονται ή  όσα ελέγχονται από αυτά», ανέφερε η Πρόεδρος της Κομισιόν και πρόσθεσε:

«Τα αεροσκάφη από την Ρωσία πλέον δεν θα μπορούν να προσγειώνονται, ούτε να απογειώνονται αλλά ούτε και να υπερίπτανται του εναέριου χώρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Σημειώνεται πως ήδη δεκάδες χώρες έχουν απαγορεύσει την είσοδο σε ρωσικά αεροσκάφη. Δείτε και τον παρακάτω χάρτη.

Η Φον Ντερ Λάιεν πρόσθεσε πως τα τοξικά μέσα παραπληροφόρησης της Ρωσίας θα αποκλειστούν.

Στο στόχαστρο της ΕΕ θα βρίσκεται  και ο Λουκασένκο και η Λευκορωσία που βοηθούν τη Ρωσία.

«Στοχεύσουμε τον άλλο επιτιθέμενο σε αυτόν τον πόλεμο,το καθεστώς του Λουκασένκο,με ένα νέο πακέτο κυρώσεων,πλήττοντας τους πιο σημαντικούς τομείς του Όλα αυτά τα μέτρα έρχονται επιπλέον του ισχυρού πακέτου που παρουσιάστηκε χθες,συμφωνηθέν με τους διεθνείς εταίρους μας», ανέφερε η Πρόεδρος της Κομισιόν.

Η Κομισιόν απαγορεύει στο RT και στο Sputnik να εκπέμπουν στην ΕΕ

Ειδικότερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, επισήμανε πως «το RT και το Sputnik δεν θα μπορούν πια να διαδίδουν τα ψέματά τους».

«Δεύτερον, θα απαγορεύσουμε τη μηχανή μέσων ενημέρωσης του Κρεμλίνου στην ΕΕ. Τα κρατικά Russia Today και Sputnik και οι θυγατρικές τους, δεν θα μπορούν πλέον να διαδίδουν τα ψέματά τους για να δικαιολογήσουν τον πόλεμο του Πούτιν. Αναπτύσσουμε εργαλεία για την απαγόρευση της τοξικής και επιβλαβούς παραπληροφόρησής τους στην Ευρώπη», είπε.

in.gr