Ακαρνανικά Νέα

«Στο άλλο κρεβάτι βρίσκονταν δύο ακόμη μαθητές της ίδιας τάξης και γελούσαν».

Εφιαλτική ήταν μια τριήμερη σχολική εκδρομή στα Ιωάννινα για έναν 15χρονο μαθητή Γυμνασίου από το Πήλιο. Σύμφωνα με την καταγγελία του πατέρα του μαθητή στο Αστυνομικό Τμήμα Νοτίου Πηλίου, ο 15χρονος γιος του έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από συμμαθητές του κατά τη διάρκεια εκδρομής.

Όπως προκύπτει από την καταγγελία του πατέρα, το σοκαριστικό περιστατικό συνέβη ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου (06.04.24) και όταν οι μαθητές Β’ και Γ’ Γυμνασίου επέστρεψαν στο ξενοδοχείο, όπου διέμεναν μαζί με συνοδούς και καθηγητές, που συμμετείχαν στην εκδρομή.

Ο πατέρας ανέφερε στην αστυνομία πως o 15χρονος γιος του ενώ κοιμόταν, ξύπνησε από μια έντονη πίεση που αισθάνθηκε από χέρι στον πρωκτό του και είδε δίπλα και πάνω στο κρεβάτι του τον 15χρονο συμμαθητή του Γ’ Γυμνασίου του ιδίου σχολείου να γελάει, ενώ στο άλλο κρεβάτι βρίσκονταν δύο ακόμη μαθητές της ίδιας τάξης και γελούσαν και αυτοί με τις αποτρόπαιες πράξεις σε βάρος του θύματος.

Άμεσα ενημερώθηκε η Εισαγγελέας Υπηρεσίας ανηλίκων καθώς και οι γονείς των ανήλικων φερόμενων ως δραστών, οι οποίοι και μετέβησαν στο Τμήμα, ενώ οι τρεις 15χρονοι συνελήφθησαν.

Ωστόσο, σύμφωνα με παραγγελία εισαγγελέα δεν συνελήφθησαν οι γονείς τους, ενώ κλήθηκε να εξεταστεί και η διευθύντρια του Γυμνασίου.

Παράλληλα, ελήφθη κατάθεση του ανηλίκου και θα γίνει ιατροδικαστική εξέταση.

Η προανάκριση ενεργείται από το αστυνομικό τμήμα Νοτίου Πηλίου Μαγνησίας.