Ακαρνανικά Νέα

Φρενίτιδα προκάλεσε στους Βρετανούς η προοπτική από τις 19 Ιουλίου ταξιδιών σε χώρες της «πορτοκαλί» λίστας, όπως η Ελλάδα, χωρίς υποχρεωτική καραντίνα κατά την επιστροφή τους.

Κατά χιλιάδες έσπευσαν, όπως αναφέρουν βρετανικά ΜΜΕ, να κάνουν κρατήσεις εισιτηρίων, με την easyJet να καταγράφει αύξηση κατά 400% και την έτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, Ryanair, να προγραμματίζει πτήσεις με εισιτήριο μόλις 4,99 λιρών σε «πορτοκαλί προορισμούς».

Ωστόσο, εντείνεται η ανησυχία από τη μία για μεγάλες ουρές έως και έξι ωρών στα σημεία ελέγχου των διαβατηρίων -αν και ήδη λαμβάνονται μέτρα στο Χίθροου για την ταχύτερη διέλευση των εμβολιασμένων Βρετανών ταξιδιωτών κατά την επιστροφή τους- και από την άλλη για τα σχέδια της κυβέρνησης να υποβάλλονται σε τεστ κορωνοϊού και παιδιά, ακόμη και πέντε ετών.

Ο υπουργός Μεταφορών, Γκραντ Σαπς, προειδοποίησε τους ταξιδιώτες να περιμένουν ένα χάος στα σύνορα, όταν ανακοίνωσε ότι εκατομμύρια πλήρως εμβολιασμένοι Βρετανοί δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα μετά από ταξίδια τους στην Ελλάδα κι άλλες «πορτοκαλί» χώρες από τις 19 Ιουλίου.

Με τις νέες οδηγίες οι Βρετανοί τουρίστες μπορούν πλέον να επισκεφθούν τη χώρα μας, την Κύπρο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Κροατία, αλλά ορισμένες χώρες της ΕΕ εξακολουθούν να τους αρνούνται την είσοδο, περιλαμβανομένης της Ιταλίας, που απαιτεί από τους Βρετανούς να μπαίνουν κατά την άφιξή τους σε πενθήμερη καραντίνα.

Φρενίτιδα των Βρετανών για διακοπές σε Ελλάδα και άλλους προορισμούς στη Μεσόγειο

Μετά τα νέα ότι «ανοίγουν» για ταξίδια 140 προορισμοί, Βρετανοί που έχουν κάνει δύο δόσεις εμβολίων για την Covid-19 έσπευσαν να κάνουν κρατήσεις για τις διακοπές τους.

Η EasyJet ανακοίνωσε αύξηση κατά 400% σε σύγκριση με πριν από μία εβδομάδα στις κρατήσεις για την Κέρκυρα, το Φάρο της Πορτογαλίας, τη Νίκαια της Γαλλίας και το Αλικάντε και τη Μάλαγα της Ισπανίας, ενώ κατέγραψε και αύξηση 440% στις πωλήσεις πακέτων διακοπών.

Από την πλευρά της, η Thomas Cook είπε ότι η επισκεψιμότητα στον ιστότοπό της διπλασιάστηκε μετά τις ανακοινώσεις της βρετανικής κυβέρνησης και αυξάνεται συνεχώς.

«Οι αναζητήσεις για την Ελλάδα τριπλασιάστηκαν και θα είναι η μεγαλύτερη νικήτρια όσον αφορά στις οικογένειες που κλείνουν την τελευταία στιγμή τις θερινές τους διακοπές», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. «Πριν από την Πέμπτη πωλούσαμε πολύ λίγα πακέτα διακοπών σε ”πορτοκαλί” χώρες και από τη στιγμή που η Ελλάδα, η ηπειρωτική Ισπανία και τα Κανάρια νησιά είναι πλέον προσβάσιμα στους πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς αναμένουμε μια πλημμυρίδα κρατήσεων το Σαββατοκύριακο», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών (Foreign Office) ήρε χθες τη σύσταση για την αποφυγή μη αναγκαίων ταξιδιών στην Ελλάδα, τη Γαλλία, την Ισπανία, τις ΗΠΑ και άλλες 19 χώρες, αλλά μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές αν θα κάνει το ίδιο και για πάνω από άλλους 100 «πορτοκαλί» προορισμούς.

Πηγή: iefimerida.gr