Ακαρνανικά Νέα

Δίαυλο επικοινωνίας με την επαρχία Fujian  (Φουτσιάν) στη νοτιοανατολική ακτή της Κίνας άνοιξε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης, με στόχο να ξεκινήσουν κοινές δράσεις, καθώς τα περιθώρια συνεργασίας είναι αρκετά και σημαντικά.

Σε τηλεδιάσκεψη εργασίας που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Ζαΐμης τόνισε: «Μπορεί να διαφέρουμε σε πολλά άλλα μας ενώνει μια αρχαία πολιτιστική κληρονομιά και ένας νέος σύγχρονος κόσμος όπου η ευημερία των πολιτών εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις οικονομικές, επιχειρηματικές, πολιτικές και τουριστικές μας σχέσεις. Η συνάντηση ήταν εξαιρετική και σύντομα θα συμφωνήσουμε και θα ακολουθήσουμε ένα σχέδιο κοινών δράσεων».

Στη διαδικτυακή συνάντηση συμμετείχαν οι παρακάτω φορείς και στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, του Πανεπιστημίου Πατρών και της Fujian: Διονύσης Μαντζαβίνος, αρμόδιος αντιπρύτανης ακαδημαϊκών και διεθνών θεμάτων &καθηγητής Χημικών Μηχανικών Πανεπιστημίου Πατρών, Μιχάλης Κορνάρος,  Εκπρόσωπος Τμήματος Χημικών Μηχανικών Πανεπιστημίου Πατρών, Αθανάσιος Αργυρίου, καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών, η συνεργάτης του Αντιπεριφερειάρχη, Αγγελική Κωστοπούλου,  Luo Guansheng, αντιπρόεδρος της επαρχίας,  Guo Ningning, Αντιπεριφεριάρχης Fujian, Wu Fei, Σύμβουλος τμήματος Εμπορίου Fujian, Lin Shouqin Fujian, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Πολιτισμού και Τουρισμού,  Wang Yang, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Εκπαίδευσης Fujian και Wei Jiangang, Αντιπρόεδρος Πανεπιστημίου Τεχνολογίας Fujian.