Ακαρνανικά Νέα

Ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, προκάλεσε και πάλι με τις δηλώσεις του ότι ο αγιασμός είναι το φάρμακο για τον κορωνοϊό.

Το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου στο Ριόλο Αχαΐας. Αρχικά μίλησε ο εφημέριος του Ναού πραγματοποιώντας μια καθαρά θρησκευτική ομιλία. Ωστόσο στη συνέχεια ανέβηκε στο βήμα ο πρώην μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος.

Αρχικά και εκείνος μιλούσε για τον Άγιο Ιωάννη, αλλά στο τέλος έβγαλε από την τσέπη του ένα ψεκαστήρι που μέσα είχε αγιασμό. Τότε άρχισε να λέει ότι είναι το καλύτερο φάρμακο για τον κορωνοϊό. «Αυτό είναι το φάρμακο για κάθε αμαρτία όπως και το φάρμακο για τον κορωνοϊό», ήταν τα λόγια του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αμβρόσιος ισχυρίζεται κάτι τέτοιο για τον αγιασμό, ενώ στο παρελθόν έχει προκαλέσει ξανά με τις δηλώσεις του για την πανδημία.

«Αισθάνθηκα σαν να ζω στον Μεσαίωνα»

Οι αντιδράσεις των πολιτικών που βρέθηκαν στην εκκλησία ήταν έντονες. Συγκεκριμένα ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος  γύρισε την πλάτη του και φώναξε «ντροπή» πριν αποχωρήσει.

Λίγο αργότερα μίλησε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» τονίζοντας πως αισθάνθηκε ότι ζει στον Μεσαίωνα. Παράλληλα μίλησε για «προσβολή στην αλήθεια της επιστήμης».

«Αισθάνθηκα ότι ζω στον Μεσαίωνα. Παλεύουμε για να πείσουμε για την αλήθεια της επιστήμης και υπάρχουν ιεράρχες που προσπαθούν να μας πουν για το ψεκαστήρι. Το ελάχιστο που είχα να κάνω ήταν να αποχωρήσω από τον Ναό. Αυτό που έγινε ήταν προσβολή στην αλήθεια της επιστήμης», ήταν τα λόγια του.

Πηγή: iefimerida.gr