Ακαρνανικά Νέα

Στο πλαίσιο του θεσμού Solidarity Days, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Νίκος Κοροβέσης και το Τμήμα Σχεδιασμού Τουριστικής Στρατηγικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, πραγματοποιούν ψηφιακή ημερίδα με τίτλο «Θρησκευτικός τουρισμός: Ευεξία Σώματος και Πνεύματος».

Στόχος της εκδήλωσης, που διοργανώνεται σε συνεργασία με εταιρία Data Consultants, είναι η ανάδειξη του θρησκευτικού πλούτου της Περιφέρειας μέσω της υλοποίησης δραστηριοτήτων με  πολυδιάστατες θετικές επιδράσεις στην υγεία και ευεξία των επισκεπτών.

Η ανάδειξη του Θρησκευτικού Τουρισμού αποτελεί προτεραιότητα της Περιφερειακής Αρχής στο πλαίσιο εναλλακτικών μορφών Τουρισμού στις οποίες στρέφεται ο διεθνής τουριστικός κόσμος. Όπως αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Τουρισμού της ΠΔΕ Νίκος Κοροβέσης «σκοπός είναι η ενίσχυση και η ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος μέσα από στοιχεία του ισχυρού πολιτισμού μας».

Η ημερίδα υποστηρίζει το έργο που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την διερεύνηση των προοπτικών και των τρόπων ανάδειξης και αξιοποίησης του θρησκευτικού πλούτου και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες.Ειδικότερα, στην περίπτωση των επισκεπτών τρίτης ηλικίας ο τουρισμός ευεξίας αποτελεί μια χάραξη τουριστικής στρατηγικής που συμβάλλει  στην επίτευξη της ενεργούς  γήρανσης με καινοτομία και εξωστρέφεια. Πρόκειται για μία διαδικασία μεγιστοποίησης ευκαιριών για σωματική, κοινωνική, ψυχική υγεία, ώστε όλοι οι άνθρωποι να είναι σε θέση να συμμετέχουν ενεργά στην κοινωνία, χωρίς διακρίσεις και να απολαμβάνουν μια ανεξάρτητη και καλής ποιότητας ζωή.

Η ψηφιακή ημερίδα, με χορηγό επικοινωνίας την εφημερίδα «Πελοπόννησος», θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Μαρτίου 2021 και ώρα 16:00 – 18:00, μέσω της ιστοσελίδας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας: www.pde.gov.gr , φιλοξενώντας ομιλητές από τον χώρο της εκκλησίας, του τουρισμού και της πολιτικής.

Παράλληλα, πρόκειται να πραγματοποιηθούν δράσεις, οι οποίες θα σχετίζονται με τη βυζαντινή μουσική, τη μοναστηριακή κουζίνα κ.α. που θα προβληθούν (μέσω βίντεο) στη διάρκεια της εκδήλωσης. Ειδικότερα, στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης «Υγεία και κοινωνία για Όλους ΠΔΕ 2021», η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδαςκαι τοΊδρυμα Λήδας, Νανάς και Σπύρου Δούκα θα προβάλουν τη δράση «Ευεξία και Βυζαντινή μουσική» σε συνεργασία με την βυζαντινή χορωδία «ΠΑΝΥΜΝΗΤΟΣ».