Ακαρνανικά Νέα

Σε δυο κλεπταποδόχους οι οποίοι τους πλήρωναν με… ναρκωτικά, κατέληγε η λεία από τις διαρρήξεις που έκανε ένα ζευγάρι Ελλήνων την τελευταία εβδομάδα τόσο σε Άρτα όσο και Πρέβεζα.

Οι ύποπτες συναλλαγές αποκαλύφθηκαν στο πλαίσιο της διερεύνησης τεσσάρων κλοπών από την Ασφάλεια Άρτας και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των εμπλεκομένων, τριών ανδρών ηλικίας 47, 42 και 26 χρόνων και μιας 39χρονης. Αρχικά, προέκυψε ότι ο 47χρονος και η 39χρονη είχαν κλέψει ποτά και αναψυκτικά αξίας 50 ευρώ από το ψυγείο ενός περιπτέρου στην Πρέβεζα, 300 ευρώ και διάφορα είδη αξίας 100 ευρώ από μια επιχείρηση τροφίμων σε περιοχή της Πρέβεζας και την ταμειακή μηχανή με 100 ευρώ μαζί με καπνικά προϊόντα, αναψυκτικά και σνακ συνολικής αξίας 1.250 ευρώ από άλλο ένα περίπτερο σε χωριό της Άρτας, ενώ είχαν αποπειραθεί να κάνουν κλοπή και σε μια εκκλησία σε χωριό της Άρτας.

Από την εξέλιξη της έρευνας εξακριβώθηκε ότι ο 47χρονος διέθετε τα κλοπιμαία στον 42χρονο και τον 26χρονο με αντάλλαγμα ναρκωτικά, ενώ εκείνοι τα πωλούσαν στη συνέχεια σε αγνώστους. Ύστερα από αναζητήσεις, εντοπίστηκαν το πρωί της Δευτέρας και συνελήφθησαν ο 47χρονος και ο 42χρονος, ενώ στο πλαίσιο των ερευνών που ακολούθησαν κατασχέθηκαν ακατέργαστη κάνναβη βάρους 20,56 γραμμαρίων, δύο τρίφτες κάνναβης, διαρρηκτικά εργαλεία, γάντια εργασίας, καπνικά προϊόντα, αναψυκτικά, τρόφιμα και τέσσερα κλεμμένα ρολόγια.

Επιπλέον, κατασχέθηκε και ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν στις κλοπές ο 47χρονος και η 39χρονη. Οι δράστες, που κατηγορούνται κατά περίπτωση για κλοπές, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ