Ακαρνανικά Νέα

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ “ΝΙΚΟΣ ΠΡΕΣΣΑΣ”, ΝΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, 4-6/3/2022.


Την καλύτερη εμφάνιση για φέτος έκαναν συνολικά οι αθλητές μας, σε ένα πολύ ενδιαφέρον διήμερο στην όμορφη πόλη της Κέρκυρας.


Η αποστολή αποτελούνταν από τους εξής 15 αθλητές: Θοδωρή Φέγγαρη, Παντελή Κυρίκο, Μελίνα Γκατζίνη, Μαρκέλα Τσινιά στα LASER 4.7 (ILCA 4)

Δημήτρης Ζαχαράκης, Γιάννης Χαμζάς, Γιώργος Μπαλάσκας, Έκτορας Σεικάτι, Γιώργος Δημάκας, Δημοσθένης Πανταζόπουλος, Μυρτώ Πανταζοπούλου, Μαριλού Κυρίκου, Μαρία Έλλη Παπαθέου, Ειρήνη Σταματάκη, Νίκος Παπάς στα Optimist.

Την 1η ημέρα, οι συνθήκες εξελίχθηκαν πολύ δύσκολες καθώς ισχυροί άνεμοι και βροχή δεν επέτρεψαν να ολοκληρωθεί ούτε μία ιστιοδρομία.

Την 2η ημέρα, ο καιρός, αν και με συνεχείς αλλαγές του ανέμου, ήταν πιο ήπιος και διεξήχθησαν 4 ιστιοδρομίες.

Οι αθλητές του ΝΟ Βόνιτσας είχαν καλή και σταθερή απόδοση στις 3 πρώτες ιστιοδρομίες, κρατώντας συνεχώς τις πρώτες θέσεις στις επιμέρους βαθμολογίες.

Στην 4η και τελευταία ιστιοδρομία έκαναν θριαμβευτική εμφάνιση καθώς, στα Laser οι 4 αθλητές μας θέσεις κατέλαβαν στην 5αδα(1η, 2η,4η,5η θέση) σε σύνολο 20 αθλητών ενώ στα Optimist 7 αθλητές μας κατέλαβαν θέσεις στην 10αδα (1η,2η,3η,4η,5η,8η,10η).
Συνολικά στο βάθρο ανέβηκαν 10 αθλητές μας από το σύνολο των 15 αθλητών που συμμετείχαν!


Μπράβο σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στον αγώνα κερδίζοντας μια σημαντική εμπειρία, ανεξάρτητα από την θέση που κατέλαβαν.

Στο βάθρο για τον ΝΑΟΒ ανέβηκαν:
Laser Αγόρια: 1η θέση Φέγγαρης Θοδωρής (και 1ος Γενική), 3η θέση Κυρίκος Παντελής
Laser Κορίτσια: 1η θέση Γκατζίνη Μελίνα (2η Γενική), 2η θέση Τσινιά Μαρκέλα
Optimist Αγόρια: 1η θέση Ζαχαράκης Δημήτρης (1ος Γενική), 2η θέση Χαμζάς Γιάννης (2η Γενική)
Optimist Κορίτσια: 1η θέση Πανταζοπούλου Μυρτώ (3η Γενική), 2η θέση Παπαθέου Μαρία Ελλη
Optimist Αγόρια (κάτω των 13 ετών): 2η θέση Σεικάτι Έκτορας
Optimist Κορίτσια (κάτω των 13 ετών): 2η θέση Σταματάκη Ειρήνη

Ευχαριστούμε θερμά τον ΝΑΟΚέρκυρας για την άριστη φιλοξενεία και την βοήθεια που προσέφερε στην αποστολή με την εξασφάλιση αυτοκίνητου μεταφοράς των αθλητών και φουσκωτού σκάφους συνοδείας.

Camp Προεθνικής Ομάδας Optimist

Παράλληλα με τον πολύ επιτυχήμένο αγώνα στην Κέρκυρα, στην Αθήνα και στο Camp της προεθνικής βρέθηκαν οι αθλητές μας Καλλιρόη Σταματάκη και Γιάννης Τζεφριός στις εγκαταστάσεις της ΕΙΟ όπου απέκτησαν σημαντικές εμπειρίες και γνώσεις. Το πρόγραμμα του camp περιείχε θεωρεία και πρακτική εξάσκηση στην θάλασσα. Ευχαριστούμε τον κ. Σταματάκη Νίκο που συνόδευσε τα παιδιά στην αποστολή.