Ακαρνανικά Νέα

Έλεγχους στα καταστήματα εστίασης της Βόνιτσας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί κλιμάκια της Αστυνομίας της πόλης μας.

Ποιο συγκεκριμένα αστυνομικοί του Α.Τ. Βόνιτσας επισκέφτηκαν τα μαγαζιά της πόλης μας και έκαναν συστάσεις σε όλους και όλες για να τηρούνται τα μέτρα καταπολέμησης τοπυ κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα οι αστυνομικοί ζήτησαν από τυς υπευθύνους των καταστημάτων και τους εργαζόμενους να φοράνε καθ’ όλη την διάρκεια της εργασίας τους μάσκες και να απαγορεύουν την παραμονή θαμώνων στους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων.

Μάλιστα τόνισαν πως σήμερα γίνονται απλά συστάσεις προς συμμόρφωση των μέτρων ενώ από την επόμενη φορά αν παρατηρήσουν παρατυπίες θα υπάρξουν και κυρώσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι από σήμερα 8 Ιουλίου στα κέντρα διασκεδάσεως και στα club επιτρέπονται μόνο καθήμενοι ενώ από τις 15 Ιουλίου όλα τα μαγαζιά θα πρέπει να δηλώσουν αν θα είναι αμιγείς ή μικτοί χώροι.

Στους αμιγείς χώρους, θα έχουν πρόσβαση οι πλήρως εμβολιασμένοι και όσοι έχουν νοσήσει τους τελευταίους έξι μήνες ενώ στους μικτούς χώρους θα μπορούν να μπαίνουν πέρα από τους εμβολιασμένους και όσοι έχουν υποβληθεί είτε σε rapid είτε σε μοριακό τεστ PCR.

Πάντως σε μία πρόχειρη έρευνα που έχουμε κάνει, η μεγάλη πλειοψηφία των χώρων εστίασης της Βόνιτσας κλείνουν προς το να κάνουν τα μαγαζιά τους αμιγείς χώρους και αυτό γιατί θα έχουν την δυνατότητα ανάπτυξης περισσότερων τραπεζοκαθισμάτων.