Ακαρνανικά Νέα

Τον Σεπτέμβριο του 2020 η εφημερίδα «ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΑ ΝΕΑ» είχε κυκλοφορήσει με πρώτο θέμα την ασφαλτόστρωση του κεντρικού δρόμου της Βόνιτσας από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την ολοκλήρωση του έργου χωρίς να προχωρήσει στην διαγράμμιση αλλά και στην δημιουργία διαβάσεων πεζών τουλάχιστον έξω από τα σχολεία της πόλης μας.

Μάλιστα τότε είχαμε προβεί σε σύγκριση του έργου που είχε γίνει στην Βόνιτσα με το έργο που είχε γίνει στην Αμφιλοχία όπου και είχαν γίνει και γραμμές και διαβάσεις και αναρωτιόμασταν για ποιον λόγο δεν είχε γίνει και το ίδιο στην Βόνιτσα.

Πέρασαν λοιπόν 7 ολόκληροι μήνες για να καταφέρουμε επιτέλους να κάνουμε διαβάσεις έξω από τα σχολεία. Και αυτό το πετύχαμε χάρη στις επίμονες προσπάθειες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ο οποίος σχεδόν καθημερινά πίεζε τους αρμοδίους για να γίνουν οι διαβάσεις.

Αυτές τελικά έγιναν χθες 15 Απριλίου, τόσο έξω από το Δημοτικό όσο και έξω από το Γυμνάσιο και το Λύκειο της πόλης μας.

«Μετά από επίμονες προσπάθειες του συλλόγου μας και ξεπερνώντας γραφειοκρατικά εμπόδια με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καταφέραμε να γίνει το αυτονόητο. Διαβάσεις έξω από τα σχολεία μας.», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο σύλλογος.