Ακαρνανικά Νέα

Πηγή Φωτό: Facebook

Σε εργασίες αποκατάστασης του οδικού δικτύου που οδηγεί στα λουτρά Τρύφου και τους καταρράκτες προχώρησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Όπως είναι γνωστό ο συγκεκριμένος δρόμος τα τελευταία χρόνια είχε καταστεί απροσπέλαστος για τα αυτοκίνητα καθώς είχε υποστεί καθίζηση λόγω έντονων καιρικών φαινομένων.

Επίσης είχαν κατέβει από το βουνό χώματα με αποτέλεσμα ο δρόμος να κλείσει ουσιαστικά για τα οχήματα και η πρόσβαση στους καταρράκτες αλλά και τα Λουτρά της Τρύφου να γίνεται μόνο με τα πόδια και με μεγάλη ταλαιπωρία για τους επισκέπτες.

Με τα έργα που έκανε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος η πρόσβαση με αυτοκίνητα τόσο προς τα λουτρά Τρύφου όσο και προς τους καταρράκτες πλέον γίνεται με μεγαλύτερη ευκολία.

Βέβαια μιλάμε για ένα προσωρινό έργο καθώς σε περίπτωση κακοκαιρίας θα έχουμε πάλι πιθανότατα τα ίδια προβλήματα, αφού με μια βροχή το βουνό και πάλι θα κατεβάσει χώματα στο δρόμο αν δεν γίνουν εργασίες απαραίτητες στις άκρες του δρόμου για την αποφυγή κατολισθήσεων.

Καλό και “χρυσό” λοιπόν το έργο της Περιφέρειας αλλά δεν αποκλείεται όπως αναφέραμε και παραπάνω να αποδειχθεί προσωρινό.

Αναμένουμε λοιπόν μια πιο μόνιμη παρέμβαση έτσι ώστε να αξιοποιηθεί στο έπακρον ο …παράδεισος των καταρρακτών της Τρύφου.