Ακαρνανικά Νέα

Μετά από έξι μήνες που ήταν κλειστά λόγω της πανδημίας και των μέτρων της αποφυγής εξάπλωσης του κορωνοϊού, στις 3 Μαϊου οι χώροι εστίασης άνοιξαν και πάλι τις πόρτες τους, έστω και σε εξωτερικούς χώρους, για να φιλοξενήσουν τους θαμώνες τους.

Είναι γεγονός ότι ο κλάδος της εστίασης έχει πάθει τεράστια οικονομική ζημιά λόγω του κορωνοϊού και οι επιχειρηματίες της πόλης μας επίσης.

Έτσι, όλοι οι ιδιοκτήτες των μαγαζιών της παραλίας σε μία από κοινού κίνηση κατέθεσαν αίτηση προς το λιμενικό ταμείο της Βόνιτσας έτσι ώστε να νοικιάσουν χώρο απέναντι από τα μαγαζιά τους στην παραλία για να βάλουν και εκεί τραπεζοκαθίσματα και να μπορέσουν, όσο βέβαια αυτό είναι εφικτό, να καλύψουν μέρος της χασούρας αυτών των έξι μηνών που ήταν κλειστοί.

«Παρακαλούμε όπως μας παραχωρήσετε χώρο προς ενοικίαση για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στην απέναντι πλευρά των καταστημάτων μας (οδός Δ. Σάνου). Η αίτησή μας είναι διπλής σημασίας: Αφενός, το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις μας (κλάδος εστίασης) έχουν αποτελέσει το μεγαλύτερο θύμα της πανδημίας και σε απόλυτο εναρμονισμό με τα νέα μέτρα, επιθυμούμε την ανάπτυξη μιας τουλάχιστον σειράς τραπεζοκαθισμάτων έμπροσθεν των καταστημάτων μας, για το χρονικό διάστημα από την επαναλειτουργία του κλάδου της εστίασης έως το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου. Αφετέρου δε, το κυκλοφοριακό θέμα στο χώρο της παραλιακής οδού, αποτελεί χρόνιο πρόβλημα, ιδίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Επομένως, με την άδειά σας για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων επί της παραλιακής οδού θεωρούμε ότι το μείζον αυτό πρόβλημα θα εξαλειφθεί σε μεγάλο βαθμό», αναφέρουν μεταξύ άλλων στην αίτηση που κατέθεσαν προς το Λιμενικό Ταμείο Βόνιτσας οι επιχειρηματίες της παραλίας.  

Πιστεύουμε ότι πρόκειται για ένα απόλυτα δίκαιο αίτημα και πιστεύουμε ότι αυτό θα γίνει αποδεκτό από το Λιμενικό Ταμείο της Βόνιτσας.