Ακαρνανικά Νέα

Ενώπιον του στρατιωτικού ανακριτή στα Ιωάννινα βρέθηκε ο 28χρονος ο οποίος όσο ήταν φαντάρος κατηγορείται πως κακοποίησε σεξουαλικά 4χρονο αγοράκι. Αρνείται τις πράξεις του.

Στο στρατιωτικό ανακριτή στα Ιωάννινα έφτασε, λίγο πριν τις 8 το πρωί, ο 28χρονος από το Αγρίνιο που κατηγορείται για ασελγείς πράξεις σε βάρος 4χρονου αγοριού την περίοδο που υπηρετούσε στον Στρατό, το καλοκαίρι του 2021.

Ο 28χρονος έφτασε στο Στρατοδικείο μαζί με τον δικηγόρο του.

Όπως αναφέρει το agrinionews.gr η στάση που κρατάει ο ίδιος απέναντι στις κατηγορίες, σύμφωνα με ανθρώπους που τον γνωρίζουν, είναι να επιμένει ότι η καταγγελία εις βάρος του έχει εκδικητικό χαρακτήρα, αρνούμενος τις πράξεις του.

Τα στοιχεία του, στις 18 Οκτωβρίου, δόθηκαν στη δημοσιότητα με διάταξη του στρατιωτικού εισαγγελέα, στον οποίον είχε σταλεί η δικογραφία από το Αγρίνιο.

Για την υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο σε βάρος της μητέρας του 28χρονου, η οποία είχε αναλάβει τη φύλαξη του παιδιού.

Η υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης του τετράχρονου αγοριού είχε σοκάρει το Αγρίνιο όταν ήρθε στην επιφάνεια στις αρχές του τρέχοντος έτος. Την έφερε στο φως της δημοσιότητας η Σοφία Μπεκατώρου κατά τη διάρκεια ενημέρωσης σχετικά με τις υποθέσεις που έχουν καταγραφεί στην πλατφόρμα του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά της Βίας και περιλαμβάνεται ανάμεσα σε 200 ακόμα μαρτυρίες κακοποίησης. Ηταν ήδη σε εξέλιξη ωστόσο η αστυνομική έρευνα από τα τέλη του περασμένου έτους.

Σύμφωνα με τις τότε αποκαλύψεις, ο πατέρας του παιδιού κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου μια 52χρονη γυναίκα και τον γιο της, ο οποίος εκείνη την εποχή υπηρετούσε τη θητεία του στον στρατό, ότι κακοποίησαν τον τετράχρονο γιο του. Η γυναίκα ήταν το πρόσωπο που κρατούσε το παιδί (baby sitting) και ο γιος της είχε πρόσβαση στο αγοράκι.

Η κόλαση του μικρού παιδιού σταμάτησε όταν εκφράστηκε μέσω της ζωγραφικής.

Η μαρτυρία του πατέρα

“Πρόκειται για αγοράκι τεσσάρων ετών. Το αγοράκι αυτό, τα πρωινά, έμενε στο σπίτι του με μία κυρία 52 ετών, τη νταντά του. Στο χώρο υπήρχαν κάμερες για παρακολούθηση σχεδόν σε όλα τα δωμάτια, εκτός από τις τουαλέτες. Ξαφνικά παρατηρήσαμε μία απότομη αλλαγή συμπεριφοράς, την οποία δεν μπορούσαμε να κατανοήσουμε θεωρώντας ότι το παιδί είναι απόλυτα ασφαλές. Τελικά, αποδείχθηκε -έπειτα από καιρό- ότι όταν η νταντά έμενε μόνη με το παιδί, χωρίς την παρουσία των γονέων, ερχόταν ο γιος της, ο οποίος ήταν φαντάρος σε γειτονική πόλη και προέβαινε σε ασελγείς πράξεις στο τεσσάρων χρόνων αγοράκι.

Το χειρότερο ήταν ότι η νταντά, μητέρα του δράστη, τον κάλυπτε και του επέτρεπε να έρχεται ξανά και ξανά στο σπίτι. Η νταντά ασκούσε ψυχολογική βία στο παιδί, για να μη μιλήσει. Τελικά, η κόλαση του μικρού παιδιού σταμάτησε όταν εκφράστηκε μέσω της ζωγραφικής και απεικόνισε όσα συνέβαιναν στο σπίτι και αφορούσαν τη νταντά και το φαντάρο γιο της. Μετά την πρώτη ζωγραφιά το παιδί εξετάστηκε από έμπειρους παιδοψυχιάτρους και έγινε η καταγγελία στις αρχές”.

news247