Ακαρνανικά Νέα

«Γυρνάς επί τόπου, κοιτάς ψυχρά έναν άνθρωπο στη θάλασσα και την ώρα που τον παίρνει η δίνη, λες φεύγουμε»

Αδιανόητη είναι η τραγωδία που σημειώθηκε χθες το βράδυ στο λιμάνι του Πειραιά, όπου ένας 36χρονος βρήκε τραγικό θάνατο, προσπαθώντας να επιβιβαστεί στο καράβι που ήταν έτοιμο να αναχωρήσει για Κρήτη. Το φως της δημοσιότητας είδε και το σοκαριστικό βίντεο με όσα συγκλονιστικά εκτυλίχθηκαν και οδήγησαν στον θάνατό του.

Αυτόπτης μάρτυρας μίλησε στην ΕΡΤ και εξήγησε τι συνέβη: «Ο άνθρωπος ήταν μέσα στο πλοίο και μάλλον δεν είχε εισιτήριο. Τον έσπρωχνε ο τύπος με το λευκό πουκάμισο και μετα διακριτικά στους ώμους, δεν ξέρω τι είναι… Έκανε δύο τρεις προσπάθειες ο άλλος να μπει μέσα στο πλοίο. Την ώρα που ξεκινούσε ο καταπέλτης να φύγει, έφευγε ξεκόλλαγε και αυτός συνέχιζε και τον έσπρωχνε. Φώναζαν: τι κάνεις, τι κάνεις; Έπεσε ο άνθρωπος στη θάλασσα. Και οκ έκανες τη βλακεία και τον έριξες στη θάλασσα…

Γυρνάς επί τόπου, κοιτάς ψυχρά έναν άνθρωπο στη θάλασσα και την ώρα που τον παίρνει η δίνη και τον τραβάει μέσα γυρνάς και λες φεύγουμε χωρίς να κάνεις μια προσπάθεια. Να του πετάξεις ένα σωσίβιο. Να πεις: σταμάτα το πλοίο, έπεσε άνθρωπος, πνίγεται να τον σώσουμε. Τίποτα σαν να μη συμβαίνει τίποτα, ξεκίνησε το πλοίο, έφυγε.

Μετά από λίγο βγήκε στην επιφάνεια, είχε πνιγεί κατευθείαν. Τον γύρναγε μέσα η θάλασσα και μετά από λίγο τον χάσαμε. Πήρα το λιμεναρχείο, είχαν πάρει και άλλα άτομα και μετά από λίγο μας γύρισαν πίσω.

Το πλήρωμα έλεγε ότι πήγε να προλάβει το πλοίο και έπεσε μόνος του. Αλλά δεν έγινε αυτό».

Σύμφωνα με μαρτυρίες επιβατών, από τα μεγάφωνα υπήρξε ενημέρωση για την καθυστέρηση του πλοίου, η οποία ανέφερε ότι «ενημερώνουμε τους κυρίους επιβάτες ότι η καθυστέρηση απόπλου του πλοίου οφείλεται σε περιστατικό που έγινε στο λιμάνι του Πειραιά. Το πλοίο δεν έχει καμία ευθύνη για το συμβάν. Ευχαριστούμε για την κατανόηση».

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, ο πλοίαρχος, ο αξιωματικός καταστρώματος και δύο μέλη του πληρώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, δίπλα στον καταπέλτη υπήρχε μία βαλίτσα και κάποια αντικείμενα, τα οποία δεν αναζήτησε κανείς μέχρι στιγμής. Οι λιμενικοί πήραν τα αντικείμενα, εκτιμώντας πως ενδεχομένως ανήκουν στον άντρα που έχασε τη ζωή του.

Σημειώνεται πως η εταιρεία άλλαξε το πλήρωμα και το πλοίο αναχώρησε για την Κρήτη πέντε λεπτά πριν απο τις 4 τα ξημερώματα.

Το συγκλονιστικό βίντεο με το περιστατικό στο λιμάνι του Πειραιά…

newsbeast