Ακαρνανικά Νέα

  • Η τρίτη μεγαλύτερη αύξηση στο οκτάμηνο μετά τη Μύκονο και τη Σαντορίνη!
  • Ο Αύγουστος “απογείωσε” τις επιδόσεις των αεροδρομίων

Ο Αύγουστος ήταν ο μήνας που και ανέβασε τις φετινές τουριστικές επιδόσεις σε επίπεδο επισκεψιμότητας, ενώ όπως αναφέρουν επιχειρηματίες του χώρου, και τα έσοδα κινήθηκαν πολύ θετικά- σε σύγκριση με το 2019 που ήταν η καλύτερη χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό.

Για τις εισπράξεις αναμένονται στα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, για την επιβατική κίνηση όμως, ήδη τα πρώτα στατιστικά της Fraport Greece για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται, δείχνουν την άνοδο στο κομμάτι των αφίξεων.

Το φετινό Αύγουστο, σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2020, η άνοδος της επιβατικής κίνησης έφτασε το 83%. Οι επιβάτες συνολικά άγγιξαν τα 4,46 εκατομμύρια.

98% αυξήθηκαν οι διεθνείς πτήσεις τον Αύγουστο στο Άκτιο

Στο αεροδρόμιο Ακτίου, που αποτελεί τη βασικότερη πύλη εισόδου για όλη τη βορειοδυτική Ελλάδα, τον Αύγουστο παρατηρήθηκε περαιτέρω αύξηση της κίνησης.

Οι διεθνείς πτήσεις από 562 τον Αύγουστο του 2020 σχεδόν διπλασιάστηκαν τον Αύγουστο του 2021 σε 1.114, με το ποσοστό της αύξησης να διαμορφώνεται σε 98,2%. Ενώ οι επιβάτες που διακινήθηκαν ξεπερνούν τις 110.000.

Συμπεριλαμβανομένων και των εσωτερικών πτήσεων που αυξήθηκαν πολύ λιγότερο, η αύξηση της κίνησης τον Αύγουστο στο Αεροδρόμιο του Ακτίου φτάνει το  83,7% σε πτήσεις και το 76,3% σε επιβάτες σε σχέση με τον Αύγουστο του 2020.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι σε επίπεδο αύξησης των πτήσεων κατά τον Αύγουστο το αεροδρόμιο του Ακτίου κατατάσσεται τέταρτο μεταξύ των 14 αεροδρομίων της Fraport με τα αεροδρόμια Σαντορίνης, Καβάλας και Χανίων να προηγούνται.

Ακόμη πιο εντυπωσιακή είναι η επίδοση του αεροδρομίου του Ακτίου αναφορικά με την αύξηση των επιβατών που διακινήθηκαν φέτος από την αρχή του χρόνου έως τον Αύγουστο.

Στο οκτάμηνο λοιπόν το αεροδρόμιο του Ακτίου παρουσιάζει αύξηση 151,3%, που είναι η τρίτη καλύτερη επίδοση μετά το αεροδρόμιο της Μυκόνου (167,1%) και της Σαντορίνης (155,7%).

Μπορεί να φτάσουμε και το 60% των εσόδων του 2019

Επιχειρηματίες του τουρισμού, με βάση  και τις επιδόσεις του καλοκαιριού, εκτιμούν πως τα έσοδα φέτος μπορεί να φτάσουν ακόμη και το 60% των εισπράξεων του 2019.

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης, σχολίαζε χαρακτηριστικά στο twitter, πως “εάν συνυπολογίσουμε ότι τα έσοδα ανά άφιξη φέτος είναι 25% υψηλότερα σε σχέση με τα επίπεδα του 2019, τα τουριστικά έσοδα της χώρας μας για το 2021 είναι πιθανόν να φτάσουν τα 12 δισεκατομμύρια ευρώ, αριθμός αδιανόητος πριν από μερικούς μήνες. Το ελληνικό ΑΕΠ σε αυτή την περίπτωση θα αυξηθεί πολύ πάνω από 6%”.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση”