Ακαρνανικά Νέα

Ένας από τους πλέον δραστήριους συλλόγους στον Δήμο μας είναι αναμφισβήτητα ο Αιμοδοτικός Σύλλογος Βόνιτσας Μοναστηρακίου που με τις δράσεις του, τις εθελοντικές αιμοδοσίες που διοργανώνει, καταφέρνει και συλλέγει μεγάλες ποσότητες αίματος οι οποίες στην κυριολεξία σώζουν ζωές.

Μάλιστα σε περίοδο πανδημίας το αίμα είναι ακόμη πιο πολύτιμο, αν μπορεί να λεχθεί κάτι τέτοιο, καθώς οι ανάγκες των συνανθρώπων μας είναι ακόμη περισσότερες.

Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2021 ο σύλλογος συνέλεξε 106 φιάλες αίματος, πρώτη φορά τριψήφιο αριθμό και μάλιστα μετά και από έκκληση των μελών του, πραγματοποίησε και στις 31 Μαρτίου επιπλέον αιμοδοσία όπου συλλέχθηκαν ακόμη 16 φιάλες. Σύνολο δηλαδή 122 φιάλες!!!

Στην επιστολή που έστειλε στην εφημερίδα μας ο σύλλογος, ευχαριστεί τα μέλη του για την τεράστια προσφορά τους.

Η επιστολή του Δ.Σ. του συλλόγου:

«Για άλλη μία φορά οι αιμοδότες του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας μας εξέπληξαν με την προσέλευσή τους στις αιμοδοσίες Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2021. Πρέπει όμως να τονίσουμε ότι αυτή την φορά ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.

Η συλλογή των φιάλων αίματος ήταν 106 συνολικά (για πρώτη φορά τριψήφιος αριθμός)! Αξίζει να προσθέσουμε ότι στις 31/3/2021 έγινε άλλη μία αιμοδοσία μη προγραμματισμένη –παρόλο που διανύσαμε αρκετά δύσκολες μέρες λόγω κορωνοϊού- επειδή οι ίδιοι οι αιμοδότες μας το ζήτησαν γιατί δεν μπόρεσαν στις προηγούμενες αιμοδοσίες να προσέλθουν. Εκεί συλλέχθηκαν 16 φιάλες.

Αυτό που συγκίνησε πολύ τόσο εμάς όσο και το προσωπικό της αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας με το οποίο συνεργαζόμαστε άψογα 14 χρόνια, ήταν η προσέλευση των αιμοδοτών μαζί με τα παιδιά τους. Επιπλέον, αιμοδότες που έχουν αποσυρθεί για λόγους υγείας, καλύπτουν την ευαισθησία τους με την προσέλευση των παιδιών τους.

Η διευθύντρια της Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πρέβεζας κυρία Καχριμάνη, δημοσίευσε ευχαριστήριο επιστολή για την άμεση ανταπόκριση των αιμοδοτών μας σε κάθε αιμοδοσία, καθώς επίσης και ο Διοικητής του νοσοκομείου Πρέβεζας Κος Σκανδάλης.

Παράλληλα με τις αιμοδοσίες έγινε και η ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου. Εκλέχθηκαν οι Ζαχαράκη Ευδοκία, Ζυγούρη Μαρία, Τόλης Χρήστος, Μαζαράκης Θεόδωρος, Μάγγος Παναγιώτης, Κορώζης Γεώργιος και Λασπιτάκη Σοφία.

Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί όλους τους αιμοδότες και τους εύχεται καλή δύναμη και υπομονή για να ξεπεράσουμε και αυτή την δοκιμασία.»

Ευχαριστήριες ανακοινώσεις για την προσφορά του συλλόγου έχει εκδώσει ουκ ολίγες φορές και το Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, με το οποίο ο σύλλογος συνεργάζεται 14 χρόνια.

Σε μία από αυτές αναφέρονται τα παρακάτω:

«Ευχαριστήριο του ΓΝ Πρέβεζας προς Συλλόγους της περιοχής για την προσφορά αίματος

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Πρέβεζας ευχαριστεί:

Τον Σύλλογο Βόνιτσας-Μοναστηρακίου για τον  τριψήφιο αριθμό φιαλών που συνέλεξε παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο διάστημα πλήττεται από την πανδημία.

Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Σινώπης «Διογένη» για την προσφορά αίματος (υπερδιπλασιασμός των φιαλών).

Τον Αιμοδοτικό Σύλλογο Ριζοβουνίου για την σταθερά αυξανόμενη προσφορά αίματος.

Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε τους παραπάνω Συλλόγους για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου μας,  για την άψογη συνεργασία, για την υπέροχη φιλοξενία προς το προσωπικό μας και φυσικά για την πολύτιμη προσφορά τους, χάριν της οποίας, εν μέσω πανδημίας και με μεγάλες ελλείψεις αίματος στην χώρα, καλύπτουμε τις ανάγκες αίματος όχι μόνο  της περιοχής μας αλλά και τις ανάγκες αίματος Νοσοκομείων άλλων περιοχών (Ιωαννίνων, Άρτας, Θεσσαλονίκης και Αττικής).

Ο Διοικητής

Δημήτριος Σκανδάλης»

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο τεύχος ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021 της εφημερίδας «ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΑ ΝΕΑ»