Ακαρνανικά Νέα

Τις ορκωμοσίες των νέων Δημάρχων των Δήμων της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός.

Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023, στην Βόνιτσα, στο ΔΑΚ Βόνιτσας ορκίστηκε ο νέος Δήμαρχος Ακτίου – Βονίτσης κ. Αθανάσιος Κασόλας και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Αστακό, όπου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου ορκίστηκε ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Ιωάννης Τριανταφυλλάκης και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξηρομέρου.

Το πρωί του Σαββάτου 16 Δεκεμβρίου 2023 στο Αγρίνιο, στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Άνεσις» ορκίστηκε ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γεώργιος Παπαναστασίου και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγρινίου. Στην τελετή συμμετείχε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, δεδομένου ότι η περιοχή του Αγίου Βλασίου ανήκει διοικητικά στον Δήμο Αγρινίου και απηύθυνε χαιρετισμό.

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023 στο Μεσολόγγι, στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητος Αιτωλοακαρνανίας ορκίστηκε ο νέος Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Σπυρίδων Διαμαντόπουλος και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσολογγίου και το απόγευμα της Κυριακής στην Αμφιλοχία, στην αίθουσα του Δημαρχείου ορκίστηκε ο νέος Δήμαρχος Αμφιλοχίας κ. Αθανάσιος Τορουνίδης και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμφιλοχίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού επί τη εγκαταστάσει των νέων Δημοτικών Αρχών και όρκισε τα νέα Δημοτικά Συμβούλια, παρουσία τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου. Ευχήθηκε στους νέους Δημάρχους καλή επιτυχία στα καθήκοντα που τους ανέθεσε ο λαός, εποικοδομητική και καρποφόρα θητεία επ’ ωφελεία και αγαθώ του τόπου και των κατοίκων. Τόνισε, ότι ως Επίσκοπος θα σταθεί στο πλάι των νέων Δημάρχων και επί τη βάση των διακριτών ρόλων τους θα συνεργαστούν ενωμένοι, με κοινό σκοπό τη διακονία του λαού και την προβολή της θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου. Σε όλους τους Δημάρχους ο Σεβασμιώτατος προσέφερε ως ευλογία και έκφραση τιμής και αγάπης την Εικόνα του προστάτου Αγίου τους.

orthdoxianewsagency.gr