Ακαρνανικά Νέα

Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας μετά τα 32άρια.

Θερμοκρασία σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα αναμένεται σήμερα. Η νέα εβδομάδα ξεκινά με ζέστη, ενώ από αύριο μας έρχεται ξανά η αφρικανική σκόνη συνοδεία και λασποβροχών, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η εβδομάδα, όπως όλα δείχνουν, θα κλείσει με αρκετές βροχές, απομάκρυνση της αφρικανικής σκόνης και πτώση της θερμοκρασίας με μια πρώτη τάση για τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα να θέλει αρκετά άστατο καιρό και θερμοκρασίες κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Παράλληλα, ο Γιώργος Τσατραφύλλιας κάνει λόγο για εντυπωσιακή πτώση του υδραργύρου τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, μέχρι το Σάββατο και σταδιακά η πτώση θα είναι της τάξης των 16 βαθμών! Επίσης την Τετάρτη (λασποβροχές) και το Σάββατο έρχονται οι πολυπόθητες βροχές κυρίως για τη δυτική Ελλάδα, τη βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο.

«Ακόμη αυξημένες θα είναι και οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα την Τρίτη και την Τετάρτη, ενώ πολύ ισχυροί θα πνέουν οι νοτιάδες την Τετάρτη στο Αιγαίο (7-8 μποφόρ)».

newsbeast.gr