Ακαρνανικά Νέα

Για τις 28/4/2023 αναβλήθηκε η δίκη του 34χρονου από το Αγρίνιο που κατηγορείται για αποπλάνηση και ασέλγεια σε βάρος δύο αγοριών.

Η δίκη, που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα Παρασκευή 21 Οκτωβρίου στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αγρινίου θα συνεχιστεί την Παρασκευή 28 Απριλίου 2023.

Υπενθυμίζεται οτι το 2018, όταν και πραγματοποιήθηκε η σύλληψη του 30χρονου τότε κατηγορούμενου, είχε προκαλέσει αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία, ενώ παράλληλα είχαν δοθεί στη δημοσιότητα και τα στοιχεία του.

Του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη, για τις κατηγορίες της α) αποπλάνησης παιδιού τετελεσμένης και σε απόπειρα κατά συρροή με παθόντα που συμπλήρωσε τα δώδεκα όχι όμως τα δεκατέσσερα έτη και με παθόντα που συμπλήρωσε τα δεκατέσσερα όχι όμως τα δεκαπέντε έτη και β) της ασέλγειας με ανήλικο έναντι αμοιβής κατά συρροή και κατά συνήθεια με παθόντα που συμπλήρωσε τα δέκα όχι όμως τα δεκαπέντε έτη

Ακολούθως, του ασκήθηκε ποινική δίωξη και για παιδική πορνογραφία, μετά απο έρευνα που έγινε σε ηλεκτρονικά αρχεία που διατηρούσε.

Ο νεαρός είχε προφυλακιστεί μετά την απολογία του και μέχρι το πρωτόδικο δικαστήριο, είχε αφεθεί ελεύθερος. Πρωτόδικα μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες είχε απαλλαγεί για κάποιες κατηγορίες.

Σήμερα, ο 34χρονος πλέον κατηγορούμενος θα δικάζονταν σε δεύτερο βαθμό για ασέλγεια με ανήλικο έναντι αμοιβής κατά συρροή και κατά συνήθεια με παθόντα που συμπλήρωσε τα 12 όχι όμως τα 14 έτη, με την εκδίκαση της υπόθεσης να ορίζεται για τις 28/4/2023.

Υπενθυμίζεται οτι, σε βάρος του κατηγορούμενου είχε επιβληθεί πρωτόδικα ποινή φυλάκισης οκτώ ετών.

agriniopress