Ακαρνανικά Νέα

“Έστειλαν” μήνυμα από τον Πειραιά, οι πρώτες σκέψεις του αθλητή. Γνωρίζει για Ολυμπιακό, όμως θα ήθελε να παραμείνει στο Τριφύλλι, υπό προϋποθέσεις. Ποια ομάδα μπορεί να προλάβει όμως και τους δύο;  

Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός: Ένα από τα πιο hot ονόματα Ελλήνων παικτών που κυκλοφορούν το καλοκαίρι ελεύθερα στην μπασκετική αγορά, είναι αυτό του Ντίνου Μήτογλου. Ο πάουερ φόργουορντ του Παναθηναϊκού έχει κάνει μεγάλο limit up φέτος, αρπάζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ευκαιρία και τον χώρο που του δόθηκε στον «Εξάστερο».

Το καλοκαίρι το συμβόλαιο του Ντίνου με τους «πράσινους» ολοκληρώνεται. Όπως ισχύει και στην περίπτωση του Ιωάννη Παπαπέτρου, ο Παναθηναϊκός έχει ξεκαθαρίσει ότι θέλει να επεκτείνει τη συνεργασία του και με τους δύο Έλληνες διεθνείς. Ωστόσο, οι συζητήσεις θα ενταθούν μετά το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Δεδομένο πρώτο. Ο Ντίνος Μήτογλου είναι ευχαριστημένος στον Παναθηναϊκό. Βρίσκει το χρόνο και το ρόλο που πάντα ήθελε, τη στιγμή που βλέπει πως η ομάδα ενισχύεται ενόψει της νέας σεζόν. Η μεταγραφή του Χεζόνια έχει πολλαπλά θετικές επιπτώσεις κι αυτό μπορεί ν’ αποδειχθεί και στην περίπτωση του «Μήτο».

Δεδομένο δεύτερο. Ο Ολυμπιακός επιθυμεί διακαώς να πείσει τον παίκτη του «Εξάστερου» να αλλάξει στρατόπεδο. Έχουν ήδη στείλει… μηνύματα προς την πλευρά του (σ.σ. εκπροσωπείται από τον Νίκο Λώτσο ο οποίος μανατζάρει και τον «ερυθρόλευκο Σάσα Βεζένκοφ, που αγωνίζεται στην ίδια θέση), εκφράζοντας ακριβώς αυτό το «θέλω». Ασφαλώς, ο Μήτογλου είναι απόλυτα προσηλωμένος στις υποχρεώσεις του με τον Παναθηναϊκό, δίχως να τον απασχολούν τώρα όλα τα παραπάνω.

Δεδομένο τρίτο. Στο μυαλό του Ντίνου Μήτογλου προτεραιότητα έχει οΠαναθηναϊκός. Τόσο λόγω αγωνιστικού πλάνου, όσο και γιατί βρίσκεται χρόνια στην ομάδα, γνωρίζοντας πράγματα και καταστάσεις. Επομένως εξ’ αρχής, οι «πράσινοι» ξεκινούν με πλεονέκτημα έναντι του Ολυμπιακού. Αυτό που ίσως θα έπειθε τον Μήτογλου ν’ αφήσει τον Παναθηναϊκό δεν είναι οι «ερυθρόλευκοι», αλλά το NBA! Είναι κοινό μυστικό ότι ο διεθνής πάουερ φόργουορντ έχει ως μεγάλο του στόχο το μαγικό κόσμο του NBA και όταν του παρουσιαστεί η κατάλληλη ευκαιρία, είναι βέβαιο πως θα επιχειρήσει το μεγάλο ταξίδι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Το ζήτημα, είναι αν αυτό θα γίνει το φετινό καλοκαίρι ή τα επόμενα χρόνια.

Sportdog.gr