Ακαρνανικά Νέα

Ο Αντώνης Συκάρης άφησε την τελευταία του πνοή ενώ κατέβαινε το βουνό Νταουλαγκίρι, που ανήκει στην οροσειρά των Ιμαλαΐων.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών ο κορυφαίος Έλληνας ορειβάτης, Αντώνης Συκάρης, ενώ κατέβαινε από το βουνό Νταουλαγκίρι, νωρίς το πρωί, σύμφωνα με ανάρτηση στο λογαριασμό του στο Facebook.

Ο ορειβάτης ένιωσε αδιαθεσία ενώ κατέβαινε το βουνό, κι “έφυγε” σε ύψος 7.400μ, σύμφωνα με ανάρτηση. Μαζί με τον οδηγό του Dawa Sherpa ο οποίος, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες αναμένει τα σωστικά συνεργεία, σκαρφάλωσαν το βουνό ύψους 8.167μ, τη Δευτέρα.

Ο Αντώνης Συκάρης γνωστοποίησε μόλις χθες σε ανάρτησή του ότι κατάφερε να φτάσει στην κορυφή του βουνού, γράφοντας τα εξής: “Σήμερα, 11 Απριλίου 2022, η ώρα 12:50-ώρα Νεπάλ βρίσκομαι στην κορυφή του Dhaulagiri 8.167 μέτρα. Θέλω να αφιερώσω αυτή την κορυφή: Στον Νίκο Παπανδρέου και την οικογένειά του. Στον Μπάμπη Τσουπρά και στην οικογένειά του. Και στον Ερμή – Θεοφάνη Θεοχαροπουλο.

Ακόμα Θέλω να αφιερώσω αυτή την κορυφή σε όλους τους Έλληνες, σε όλους τους ορειβάτες και στη μικρή μου Ίριδα, την εγγονή μου. Ιριδά μου είμαι στην κορφή!!! Ο “πα” είναι στην κορυφή!!! Ευχαριστώ όλους τους φίλους μου και τους φίλους μου που μέσα από τα social με υποστήριξαν και με βοήθησαν να φτάσω στην κορυφή! Χάρη σε αυτούς το πέτυχα!!! Σας αγαπώ όλους!”

Συγκλονιστικό είναι το “αντίο” του πατέρα του 16χρονου ορειβάτη που έχασε τη ζωή του πριν μερικούς μήνες στα Τζουμέρκα. Σε ανάρτησή του στο Facebook έγραψε τα εξής: “Πριν λίγο φίλε μου σε ευχαρίστησα για την αφιέρωση που έκανες και σου έγραψα καλή επιστροφή. Τώρα βλέπω αυτό… Πού να ήξερα… Καλό ταξίδι φίλε μου. Χαιρετίσματα στην παρέα εκεί πάνω, στους φίλους μου και στο γιο μου… Καλή αντάμωση… Πόπη μου, τι να πω…”

news247