Ακαρνανικά Νέα

✅Ο Δήμαρχος στην αρχική του αναφορά,, επισημαίνει ότι έχει έργο να επιδείξει, καθώς ως Δημοτική αρχή έχει κατακτήσει έργα πρωτοπόρα σε όλη την εμβέλεια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας , παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν σήμερα λόγω της πανδημίας Covid -19, του πολέμου, της οικονομικής και ενεργειακής κρίσης. Επιπροσθέτως, τονίζει ότι είναι πάντα παρών , ακούει τους πάντες και βρίσκεται δίπλα σε όλες τις κοινωνικές ομάδες. Επιπλέον, είναι ανά πάσα ώρα και στιγμή διαθέσιμος στο γραφείο του για να κάνει διάλογο με τους Δημότες, να αφουγκραστεί τα προβλήματα τους με ειλικρίνεια και να δώσει λύσεις σε όσα μπορεί, χωρίς να δίνει ψεύτικες υποσχέσεις .Αυτό είναι άλλωστε που τον διακρίνει η άμεση επαφή ,η εμπιστοσύνη και οι ισχυροί δεσμοί ανάμεσα σε αυτόν και τους πολίτες. Στην συνέχεια γίνεται λόγος για το ότι ο Δήμαρχος παλεύει για την ανάπτυξη του Τόπου και είναι ανοιχτός σε διάλογο με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς της εκάστοτε κυβέρνησης και των άλλων κομματικών παρατάξεων, χωρίς πολιτικούς διαχωρισμούς. Ένας Δήμαρχος των Δημοτών και όχι των κομμάτων , ο οποίος έχει συναντηθεί με τον Μητσοτάκη , τον Τσίπρα , τον Καραμανλή ,τον Σπίρτζη , τον Κουτσούμπα για να συζητήσει τα όσα αφορούν τον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας, χωρίς να κομματικοποιείται .

✅Στο δεύτερο μέρος της τοποθέτησής του,, Ο Δήμαρχος απαντά στο κ. Κασόλα για το θέμα των συμβάσεων σε εργολάβους με απευθείας ανάθεση , όπως ο ίδιος υποστηρίζει. Ο κος. Αποστολάκης επισημαίνει ότι στην προηγούμενη Οικονομική Επιτροπή σε ό,τι αφορά την υπόθεση των Ασφαλτικών , ο ίδιος έδωσε την πρωτοβουλία στον κο. Κασόλα να φέρει προσφορά από όποιον εργολάβο αυτός θα ήθελε και από οποιοδήποτε μέρος της επιλογής του Αγρίνιο, Ηγουμενίτσα, Ναύπακτο, Ιωάννινα κ.λ.π , με σκοπό να τονίσει τη διαφάνεια που επικρατεί στην διαδικασίας της ανάθεσης κάποιου έργου και στην επίτευξη του .Το μέσο κόστος των εταιριών εκτός Δήμου ανέρχεται στα 20€/ τόνο ,δηλαδή στο ¼ της αξίας. Επιπροσθέτως , θέτει τα επιχειρήματά του φέρνοντας ως παράδειγμα τις δράσεις του κου. Κασόλα ως πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ και το γεγονός ότι ουκ ολίγες φορές έχει κάνει απευθείας αναθέσεις κατά το 2013-2014 και 2021 -2022 σε εργολάβους άνευ πτυχίων.Έπειτα, τονίζει ο κος. Αποστολάκης ότι το μόνο που κατάφερε με την μικροπολιτική του ο κος. Κασόλας είναι να σταματήσει το έργο για τον δρόμο Πάλαιρος-Πογωνιά-Στενό-Βαρκό-Βαθυαβάλι –Πλαγιά –Περατιά –Άγιο Νικόλαο- Βόνιτσα και αυτό να σταθεί τροχοπέδη στην τουριστική ανάπτυξη και στην εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών μετακίνησης των πολιτών, διότι το έργο θα είχε υλοποιηθεί. Τέλος, όποια ακύρωση έργου αγνοεί ο κος. Κασόλας ότι αποσκοπεί στους Δημότες και όχι στον κο. Αποστολάκη και σε οποιοδήποτε άλλο Δημοτικό Σύμβουλο.

✅Στο τρίτο μέρος, ο κος. Αποστολάκης σχολιάζει τη στάση του κυρίου Κασόλα , ο οποίος ως μόνη του ανησυχία έχει την υπονόμευση και ακύρωση των έργων της Δημοτικής Αρχής , πιστεύοντας πως μόνο έτσι θα κερδίσει τις απερχόμενες εκλογές και θα συγκεντρώσει την εκλογική δύναμη, που επιζητεί. Με κάθε μέσο τονίζει ο Δήμαρχος, ότι ο κος Κασόλας μάχεται εναντίον της ανάπτυξης του Τόπου μας και των Δημοτών μας , με σκοπό την εδραίωση της παράταξής του, εμποδίζοντας τον Γεώργιο-Θεόδωρο Αποστολάκη να υλοποιήσει τα αναπτυξιακά του έργα.
Ο Δήμαρχος, πολύ φιλικά συμβουλεύει τον κο. Κασόλα να αλλάξει μυαλά και ότι με αυτές τις πράξεις δεν θα μπορέσει να ορίσει ποτέ αντιδημάρχους .Οι Δημότες έχουν το γνώθι σαυτόν , μπορουν να κρίνουν και να ορίζουν τους εκλεγμένους τους αντιπροσώπους , αυτούς που οδηγούν τον τόπο στην ανάπτυξη και στην πρόοδο και όχι αυτούς που υπονομεύουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους θέλοντας , έτσι να εδραιωθούν.

✅Κλείνοντας o Δήμαρχος εκφράζει την πλήρη εμπιστοσύνη του ως προς τον κο. Βίτσα και συμφωνεί και παυξάνει με τις απόψεις του. Επιπλέον, τονίζει ότι : “Τιμώ τον Άνθρωπο κύριο Βίτσα και θεωρώ τιμή και πολυτέλεια, που βρίσκεται ένας τόσο καταρτισμένος άνθρωπος στο Δημοτικό μας Συμβούλιο”. Απαντώντας , έτσι στη μομφή των λόγων του κου. Κασόλα.

Για την παράταξη Δύναμη Πολιτών Συνεχίζουμε…

Ο Δήμαρχος

Γεώργιος Θεόδωρος Αποστολάκης.