Ακαρνανικά Νέα

Μετά το τελευταίο δημοσίευμα σας κ. Περλη βλέπω, ότι ξεπερνάτε κάποια ηθικά όρια και θεωρώ υποχρέωσή μου να τοποθετηθώ..

Κατανοώ ότι πρέπει να δείξετε, με οποιοδήποτε τρόπο (ας είναι και ανεντιμος), ότι παραλαβατε καμένη γη, αλλά ξεχνάτε ότι είμαστε στο 2024 και αυτή η πρακτική είναι ξεπερασμένη.

Παίζετε παιχνίδια της ελάσσονος αντιπολίτευσης (κ.Σώζου) με την οποία συμπορευτηκατε, για να εκλεγειτε και η οποία τώρα προσπαθεί να σας χρησιμοποιήσει για να χάσετε τ’ αβγά και τα πασχαλια (μέχρι τώρα τα καταφέρνετε).

Ο τόπος μας είναι μικρός και ο καθένας μας κουβαλάει τη δική του ιστορία, γι’αυτό είμαι περήφανος για τη πορεία μου στην αυτοδιοίκηση και τη τιμή που μου έκαναν οι συμπολίτες μας.

Όπως γνωρίζετε ασχολούμαι επαγγελματικά και με το κλάδο των οχημάτων, οπότε έχω εμπειρία σε αυτό τον τομέα.

Σε ότι αφορά, λοιπόν, τα οχήματα του Δήμου έχω γνώση και πληροφορίες για κάθε οχήμα του δήμου απ’ το 2010. 

Όπως είπατε, είχαμε 80000 το χρόνο προϋπολογισμό (με αυξημένες τιμές λόγω ακριβείας) για τη συντήρηση 35 οχημάτων-μηχανηματων. Μέσος όρος δηλαδή, 2285 ευρώ ανά όχημα το χρόνο (όσο δηλαδή ,κοστίζει σε εμάς τους ιδιώτες το επιβατικό μας)….

Επομένως, καλό είναι, πριν εκφράσετε δημόσια τις κατηγορίες σας, να ανατρέξετε και σε στοιχεία του παρελθόντος. Πριν αναλάβει ο κύριος Αποστολάκης ήταν ενεργά κάτω από 20 οχήματα (ελάχιστα μηχανήματα εργου) και μ.ο. προϋπολογισμου 110000 ευρώ. Δηλαδή πάνω απο 5500 ευρώ ανά όχημα το χρόνο, με ωράριο δημοσίου και οχήματα πιο νεα!! 

Άρα, εμείς ειχαμε κάτω απ’ το μισό κόστος συντήρησης. Αν βάλετε και τις ώρες που δουλεύαμε τα μηχανήματα και την εξοικονόμηση που είχαμε, κάνοντας πολλές δουλειές (καθαρισμους παραλιών, ρεμάτων, βλάβες, μπαζώματα δρόμων) το κόστος υποτετραπλασιαζεται… Γεγονός που θα σας αποδείξω τα επόμενα χρόνια. Η πρόβλεψη μου, μάλιστα, είναι ότι θα επιβαρύνετε το δήμο πάνω από 200.000 ευρώ με τη διαχείριση σας.

Κατά τη διάρκεια της θητείας μας ήταν όλα τα οχήματα ετοιμοπόλεμα και πάντα δίπλα στους πολίτες και στις υπηρεσίες έκτακτου ανάγκης (ρωτήστε τους ψηφοφόρους σας).

Επιπλέον, σε αυτή τη θητεία μπήκαν στο στόλο του δήμου τα πιο πολλά οχήματα από κάθε άλλη τετραετία, στη πλειοψηφία τους βαρέα οχήματα (Οχι επιβατικά που θέλετε να πάρετε τώρα για τους αντιδημάρχους σας. Ο κύριος Αποστολάκης είχε 17 χρόνια το δικό του όχημα και πήρε υπηρεσιακό από χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών πριν δύο χρόνια).

Η μόνη μείωση οχημάτων που είχαμε στη θητεία μας, ήταν αυτή των οχημάτων των ΧΥΤΑ που τα δώσατε ΕΣΕΙΣ στο Δήμο Ξηρομέρου (Λογικό, αφού ο Δήμος Ξηρομέρου σας έδωσε τη διοίκηση των σκουπιδιών στη Πάλαιρο).

Είχαμε θητεία χωρίς προσωπικό για δύο χρόνια….ένα άτομο για δέκα δουλειές. Εσείς χάρις σε εμένα ξεκινήσατε να λειτουργείτε άμεσα, γιατί αν σας άφηνα ούτε καύσιμα δε θα μπορούσατε να βάλετε..

Ο δήμος έχει συνέχεια, δεν είναι ένα μαγαζί που ανοίξατε τώρα. Όπως κάθε φορά, στο τέλος της τετραετίας υπάρχουν κάποιες πιστώσεις, όπως υπήρχαν το 2019 το 2014 το 2010 και ούτω καθεξής, οι οποίες εξωφλουνται από την επόμενη διοίκηση. ..  

Κύριε Περλη, σας ενημέρωσα, όταν βρεθήκαμε ότι περιμέναμε χρήματα τον Ιούνιο, ωστόσο ήρθαν τον Νοέμβριο και δεν μπορούσαμε να τακτοποιήσουμε τις εκκρεμότητές μας. Επίσης, προσφέρθηκα να σας βοηθάω σε ό,τι χρειαστείτε.

Ξεκινήστε, επιτέλους να διοικείτε, γιατί μέχρι τώρα μόνο χαλάτε και εκδικηστε… 

Αρχίζει η σεζόν και οι ανάγκες της περιοχής μας αυξάνονται ραγδαία. Είναι κόσμος που βγάζει το ψωμί του απ’ τις προετοιμασίες που θα κάνετε εσείς, για να μπορέσουν να δουλέψουν και ακόμα δεν έχετε κάνει τίποτα και ούτε ρωτάτε για να σας βοηθήσουμε (θέλουμε το καλό του τόπου μας)… Με μας οι επιχειρήσεις ειδικά στη περιοχή της Παλαίρου ήξεραν ότι θα λάβουν καθαριότητα – παραλίες – νερό – ομπρέλες – ενημέρωση μέχρι και για τις διακοπές ρεύματος.

Βρήκατε όλους τους δρόμους έτοιμους, δε σας επηρέασε καμία κακοκαιρία και ζοριζεστε..

Τώρα που ξεκινάτε και τα δικά μας έργα δε ξέρω αν θα αντέξετε όλο το φορτίο.

Αυτή τη στιγμή τα έχετε όλα στον αυτόματο πιλότο. 

Πέρα από το κέντρο της Βόνιτσας που το καθαρίζετε, ανελλιπώς, στα υπόλοιπα είστε απόντες (στη Βόνιτσα έχετε 3 χειριστές και στη ΔΕ Παλαίρου κανέναν). Έχετε αφήσει τους προέδρους, να κάνουν μόνοι τους τις εκδηλώσεις, να κρεμάνε σημαιάκια, (στην Πάλαιρο βγήκαν για έρανο στις επιχειρήσεις για να κάνουν καρναβάλι και όσοι βοήθησαν, ένα ευχαριστώ δεν έλαβαν)να καθαρίσουν νεκροταφεία, και να μαζεύουν και τα ογκώδη απορρίμματα… Στην Πογωνιά, ο πρόεδρος πλήρωσε και τις λαγάνες.. δεν έβγαινε το μπάτζετ…

Προσγειωθείτε γιατί η περίοδος χάριτος τελειώνει…

Είναι βαριά η κληρονομιά που σας αφήσαμε…

Καλή σαρακοστή!