Ακαρνανικά Νέα

Κοριτσάκι 7 ετών μεταφέρθηκε από τη Λευκάδα στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων με λοιμώδη μονοπυρήνωση, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, όμως την Κυριακή τα ξημερώματα κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της στο Παίδων της Αθήνας καθώς κινδύνευε η ζωή της.

Η παιδίατρος μαζί με τον πατέρα του παιδιού κάλεσαν το ΕΚΑΒ ενδοσοκομειακά για τη διακομιδή της μικρής στην Αθήνα, αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες το ΕΚΑΒ αρνήθηκε να εκτελέσει το δρομολόγιο καθώς έληγε η βάρδια του πληρώματος.

Ο πατέρας κάλεσε το 166 ώστε να γίνει επίσημα το αίτημα και να μην μπορεί το ΕΚΑΒ να αρνηθεί τη διακομιδή. Το ΕΚΑΒ ωστόσο μετά από ώρες αρνήθηκε και ο πατέρας κατέληξε να πηγαίνει μόνος του το παιδί του στην Αθήνα!

Τι απαντά το ΕΚΑΒ

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΕΚΑΒ, δεν υπήρξε άρνηση μεταφοράς του περιστατικού αλλά επισημάνθηκε η δυσκολία να φτάσει το παιδί στην Αθήνα πριν τις οκτώ το πρωί.

«Έφυγα στις 4 και 20 και στις 7:30 ήμουν έξω από το ”Αγία Σοφία”. Το ότι ένα ασθενοφόρο δεν μπορούσε να καλύψει μια απόσταση 400 χιλιομέτρων από τις 2:30 που ενημερώθηκε μέχρι τις 8 το πρωί νομίζω ότι είναι αδιανόητο».

Η 7χρονη παραμένει στο Νοσοκομείο «Παίδων» έχοντας πλέον διαφύγει τον κίνδυνο, ενώ ο πατέρας της δηλώνει αποφασισμένος να προχωρήσει σε νομικές ενέργειες για το συμβάν.