Ακαρνανικά Νέα

Ένα από τα μεγαλύτερα έργα που θα έλυνε τα προβλήματα ύδρευσης στην Άρτα, την Πρέβεζα και την Λευκάδα βρίσκεται πλέον μετέωρο. Πρόκειται για την κατασκευή  των αγωγών και των δεξαμενών για την μεταφορά νερού από τις Πηγές του Αγίου Γεωργίου στην Φιλιππιάδα με προυπολογισμό 140 εκατομμυρίων ευρώ.

Το έργο είχε ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης, δημοπρατήθηκε και έφτασε στο σημείο να έχει ανάδοχο (ΤΕΡΝΑ).

Αιφνιδίως όμως απεντάσσεται χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχει επίσημη ενημέρωση από το αρμόδιο υπουργείο για την συγκεκριμένη απόφαση.

Η απόφαση μάλιστα έγινε γνωστή δια της πλαγίας οδού, από την συνάντηση που είχε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Λευκάδα Θανάσης Καββαδάς με τον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σταϊκούρα.

Ο βουλευτής αναφέρθηκε, όπως προκύπτει από την ανακοίνωσή του,στο συγκεκριμένο έργο  και μεταφέρει την διαβεβαίωση του Υπουργού για χρηματοδότηση από άλλα εργαλεία.

«Λόγω των τεράστιων καταστροφών στη Θεσσαλία από την κακοκαιρία Daniel και την ανάγκη ανασυγκρότησης της περιοχής, η οποία θα γίνει με ανακατανομή των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, ο Υπουργός ήταν κατηγορηματικός ότι το έργο θα υλοποιηθεί κανονικά μέσω άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Το συγκεκριμένο έργο είχε χαρακτηριστεί εθνικό και ήταν από τα πλέον ώριμα στο Ταμείο καθώς είχε δημοπρατηθεί μέσα στις προθεσμίες και θα μπορούσε ήδη να περάσει στη φάση της υλοποίησης.

Ωστόσο όπως φαίνεται είναι το πρώτο –τουλάχιστον από όσα είναι γνωστά μέχρι σήμερα- που αφορά άμεσα στην Ήπειρο και απεντάσσεται  από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Πρόκειται για ένα μεγάλο καμπανάκι σχετικά με την τύχη κι άλλων έργων της περιοχής που έχουν ενταχθεί και δεν έχουν δημοπρατηθεί ή έχουν ενταχθεί και είναι ήδη δημοπρατημένα.

Είναι απορίας άξιον αν θα αντιδράσουν οι βουλευτές και οι λοιπές αρχές της Ηπείρου για την συγκεκριμένη εξέλιξη ή αν θα αναζητήσουν σαφή ενημέρωση για την τύχη των υπολοίπων έργων.

sovara.gr