Ακαρνανικά Νέα

Η νέα αρδευτική περίοδος και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων στην Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης  που είχε την Πέμπτη 6 Μαΐου 2021, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος με τον πρόεδρο του Γ.Ο.Ε.Β Αχελώου Κώστα Βήττα.  Κυρίαρχο ζήτημα παραμένει η ομαλή λειτουργία των τοπικών οργανισμών ώστε να ανταποκριθούν στις ανάγκες των αρδευτών προκειμένου να ποτίσουν τις καλλιέργειές τους.

Στη συνάντηση έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις διακοπές ρεύματος στους Τ.Ο.Ε.Β Φυτείων, Κατοχής, Μεσολογγίου και Λεσινίου και εκφράστηκε η αισιοδοξία  ότι την προσεχή εβδομάδα θα υπάρξει θετική έκβαση με επανασύνδεση ρεύματος  στα αντλιοστάσια. 

Ο κ. Βασιλόπουλος με τον κ. Βήττα  επισκέφθηκαν την  κεντρική διώρυγα Δ20, που αρδεύει τον κάμπο Οινιαδών (Τ.Ο.Ε.Β. Νεοχωρίου, Τ.Ο.Ε.Β. Κατοχής, Τ.Ο.Ε.Β. Λεσινίου) καθώς και την Δ28 που αρδεύει τον κάμπο Μεσολογγίου και Ευηνοχωρίου.

Μετά την επίσκεψη ο κ. Βασιλόπουλος, δήλωσε: «Υπάρχει καθημερινή συνεργασία με τον πρόεδρο του ΓΟΕΒ Αχελώου Κώστα Βήττα για τα ζητήματα που απασχολούν τους τοπικούς οργανισμούς και αυτή την αρδευτική περίοδο. Με κοινή προσπάθεια θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και θα σχεδιάσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον πρωτογενή μας τομέα».