Ακαρνανικά Νέα

Για τον 50χρονο πoυ πνίγηκε στη θάλασσα της Λευκάδας παρασυρόμενος από τα τεράστια κύματα που έφερε η κακοκαιρία μίλησε αυτόπτης μάρτυρας. Όπως τόνισε ο άνδρας ήταν επί 1,5 ώρα μέσα στο νερό χωρίς τις αισθήσεις του.

Αναφερόμενη στον 50χρονο που μαζί με την σύζυγό του θέλησε να βγάλει φωτογραφία μπροστά στα κύματα και παρασύρθηκε από αυτά και πνίγηκε η αυτόπτης μάρτυρας επεσήμανε μιλώντας το πρωί της Δευτέρας 19/6: «Εμείς είχαμε πάει με την οικογένειά μου στην παραλία και την προηγούμενη και εκείνη τη μέρα στο Κάθισμα. Όταν φτάσαμε τα κύματα δεν ήταν τεράστια. Κατέβηκα με τα παιδιά μου στην παραλία αλλά μας ειδοποίησαν από την ταβέρνα που καθόμασταν ότι καλύτερα να ανέβουμε πάνω γιατί τέτοιες μέρες η θάλασσα φαίνεται επικίνδυνη».

Σε συνέντευξή της στην εκπομπη του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA» με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη η Κατερίνα Τσιαντή είπε: «Είδαμε το γεγονός, τον άνθρωπο μέσα στη θάλασσα να πνίγεται και οι ναυαγοσώστες να τον αρπάζουν. Έσωσαν τη γυναίκα του, τον έδεσαν με ένα σωσίβιο αλλά ο άνθρωπος ξανά έφυγε μέσα, δεν μπορούσαν να τον βγάλουν».

«Οι ναυαγοσώστες δεν είχαν τα μέσα να τον σώσουν»

«Δεν είδα προηγουμένως τι έκανε ο άνθρωπος με τη γυναίκα του, εμείς τον είδαμε μέσα στη θάλασσα. Η παραλία είχε 3 ναυαγοσώστες που αγωνίστηκαν με αυτοθυσία, να μπαίνουν στα κύματα. Οι ναυαγοσώστες έλεγαν στον κόσμο να μην μπαίνει στη θάλασσα αλλά δεν έρχονταν και στον καθένα ξεχωριστά. Εκείνη την ώρα δεν υπήρχαν άτομα άλλα μέσα στη θάλασσα, έπαιζαν έξω μόνο με τα κύματα. Όταν κόπαζε, κάποιος έμπαινε αλλά γενικά όχι δεν υπήρχαν άνθρωποι που κολυμπούσαν. Ο άνθρωπος έκανε την απερισκεψία και βρέθηκε μέσα στη θάλασσα. Οι ναυαγοσώστες δεν είχαν τα μέσα να τον σώσουν», συνέχισε.

«Επί 1,5 ώρα ήταν ένας άνθρωπος μέσα στη θάλασσα πνιγμένος γιατί δεν μπορούσαν να τον σώσουν και τον παρέσυραν τα κύματα συνεχώς. Δεν είχαν ένα τζετ σκι, ένα φουσκωτό κάτι. Παίρναμε τηλέφωνο την αστυνομία, να καλέσει το Λιμενικό να έρθει. Θα μπορούσαν εκείνοι να τον προσεγγίσουν με ένα φουσκωτό. Τον βλέπαμε στα 10-20 μέτρα. Στο βίντεο που φαίνεται, είναι στην αρχή που του έβαλαν το σωσίβιο. Ήταν πολύς ο κόσμος δεν είδαμε ακριβώς τι έκανε το ζευγάρι προηγουμένως» ανέφερε κλείνοντας η αυτόπτης μάρτυρας.

newsbeast