Ακαρνανικά Νέα

Βγήκαν τα γίδια από το μαντρί, λέει στους στίχους του το πασίγνωστο δημοτικό τραγούδι το οποίο στην περίπτωση μας δεν αφορά γίδια αλλά πρόβατα τα οποία έχουν προκαλέσει… πονοκέφαλο σε συντοπίτη μας στην πόλη της Βόνιτσας.

Πιο συγκεκριμένα κάτοικος της πόλης μας αντιμετωπίζει συχνά προβλήματα με τα συμπαθή τετράποδα τα οποία βγαίνουν από κοντινό στο σπίτι του μαντρί και τρώνε τα φυτά που έχει έξω από την οικία του.

«Το πρόβλημα είναι σχεδόν καθημερινό», τόνισε στην εφημερίδα μας για να συμπληρώσει: «Έχω επικοινωνήσει με τον ιδιοκτήτη των ζώων αλλά δεν βλέπω να αλλάζει η κατάσταση. Δεν γίνεται οι άνθρωποι που μένουν στα σπίτια μου να βλέπουν κάθε μέρα τα πρόβατα έξω από τα παράθυρα τους. Εκτός του ότι τρώνε τα λουλούδια από τις γλάστρες, όπως είναι φυσικό αφήνουν και τα περιττώματα τους στην αυλή μας», τόνισε φανερά αγανακτισμένος.

Δεν ξέρουμε ποιος είναι υπεύθυνος να επιληφθεί του θέματος, αλλά καλό θα ήταν να το κάνει όσο το δυνατόν πιο σύντομα γιατί έρχεται και Πάσχα και η αγανάκτηση ορισμένες φορές δεν έχει και τόσο καλά αποτελέσματα.

Και μάλιστα με τις τιμές που έχουν φτάσει τα αμνοερίφια όλα θα πρέπει να θεωρούνται πιθανά…

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ “ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΑ ΝΕΑ” ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ