Ακαρνανικά Νέα

Επί πολλά χρόνια και μετά τις μεγάλες καθυστερήσεις που σημειώνονταν στην ολοκλήρωση του Οδικού άξονα Άκτιο Αμβρακία, μέσα από την εφημερίδα μας προσπαθούσαμε να …αφυπνίσουμε τους αρμόδιους έτσι ώστε να ολοκληρωθεί το πολύπαθο αυτό έργο.

Τονίζαμε τότε τα οφέλη που θα έφερνε η ολοκλήρωση του στην περιοχή μας, τόσο σε ότι αφορά την οδική ασφάλεια, όσο και στην ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής του Δήμου μας και την ανάπτυξη της.

Με τα …πολλά το έργο επιτέλους πριν από δύο μήνες περίπου ολοκληρώθηκε και δόθηκε σχεδόν ολόκληρο στην κυκλοφορία και εμείς με μεγάλη μας χαρά διαπιστώσαμε ότι αν και τόσο σύντομα όλα όσα γράφαμε τα προηγούμενα χρόνια σχεδόν αμέσως έγιναν πράξη. 

Η μείωση των αποστάσεων κυρίως από πόλεις που βρίσκονταν σχετικά σε μεγάλη απόσταση από την Βόνιτσα είχε ως αποτέλεσμα πολύς κόσμος από τις συγκεκριμένες περιοχές και όχι μόνο πλέον να επιλέγουν την Βόνιτσα και όχι απλά να περνάνε από την Βόνιτσα για να πάνε σε προορισμούς όπως η Λευκάδα ή η Πρέβεζα.

Μιλήσαμε με δύο συντοπίτες επιχειρηματίες της πόλης μας που ασχολούνται με την εστίαση τόσο σε ότι αφορά το καφέ όσο και το φαγητό. Και οι δύο μας τόνισαν ότι από την ημέρα που παραδόθηκε ο δρόμος οι επισκέπτες στην πόλη μας πολλαπλασιάστηκαν.

Πιο συγκεκριμένα και για να μιλήσουμε με ποσοστά,  τα Σαββατοκύριακα σε σχέση με προηγούμενα έτη υπάρχει μια αύξηση στον τζίρο των καταστημάτων τους της τάξης του 50 με 60 τοις εκατό. Φυσικά μιλάμε για τεράστια αύξηση σε μια εποχή που πολλοί κυνηγάνε τους πελάτες με το …δίκαννο.

Μάλιστα όπως μας τόνισαν και οι δύο επιχειρηματίες τα τριήμερα, έτυχε να πέσουν φέτος δύο τριήμερα μαζεμένα (Καθαρής Δευτέρας και 25ης Μαρτίου) η αύξηση του τζίρου υπέρ διπλασιάστηκε!!!

Οι υπηρεσίες που προσφέρει η πόλη μας σε ότι αφορά την εστίαση και τον καφέ , βρίσκονται σε πάρα πολύ καλό επίπεδο και τα μαγαζιά που διαθέτει η Βόνιτσα μπορούν να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες που πλέον όπως αναφέραμε και παραπάνω έρχονται στην Βόνιτσα και δεν περνάνε απλά από εδώ…

Βέβαια θα πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα για να καταφέρουμε να ανταγωνιστούμε πόλεις όπως η Λευκάδα και η Πρέβεζα κυρίως σε ότι αφορά την διαμονή, καθώς τα καταλύματα που υπάρχουν στην πόλη της Βόνιτσας δεν είναι αρκετά για να καλύψουν πλήρως τις ροές των επισκεπτών. 

Πάντως τα πρώτα σημάδια είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά και μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι η Βόνιτσα επιτέλους γίνεται προορισμός. Στο χέρι μας όλων μας είναι να παραμείνει…

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΤΥΠΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ “ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΑ ΝΕΑ”