Ακαρνανικά Νέα

Το βίντεο έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων με πολλούς να λένε ότι ο φρουρός αντέδρασε υπερβολικά, καθώς δεν χρειαζόταν να της ουρλιάξει, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που λένε ότι και η κυρία δεν έπρεπε να βάλει τα χέρια της στον φρουρό. 

Ένα βίντεο από το Λονδίνο έχει γίνει viral στο διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες καθώς απεικονίζει την στιγμή που ένα μέλος της Βασιλικής Φρουράς στο παλάτι του Μπάκιγχαμ φωνάζει σε μία τουρίστρια «Μην ακουμπάς!» την ώρα που θέλει να βγάλει μία φωτογραφία μαζί του και τον αγγίζει.

Το βίντεο έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων με πολλούς να λένε ότι ο φρουρός αντέδρασε υπερβολικά, καθώς δεν χρειαζόταν να της ουρλιάξει, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που λένε ότι και η κυρία δεν έπρεπε να βάλει τα χέρια της στον φρουρό.

Ο φρουρός τρόμαξε την τουρίστρια όταν γύρισε και ούρλιαξε μέσα στο πρόσωπό της όταν εκείνη προσπαθούσε να τραβήξει μία φωτογραφία, με την ανάρτηση να έχει γίνει viral και να έχει συγκεντρώσει πάνω από 25 εκατομμύρια προβολές και χιλιάδες σχόλια χρηστών στο TikTok και τον λογαριασμό “The King’s Guard Official” όπου αναρτήθηκε.

Στο κλιπ φαίνεται η γυναίκα που στέκεται δίπλα στον οπλισμένο φρουρό και χαμογελά για μία φωτογραφία, ωστόσο κάνει το λάθος να αγγίξει τον φρουρό, ο οποίος εκρήγνυται και της φωνάζει απότομα «Μην ακουμπάτε την φρουρά του Βασιλιά».

Πολλοί χρήστες του TikTok είπαν ότι ο φρουρός έκανε απλώς τη δουλειά του.

«Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι στηρίγματα για τους τουρίστες. Είναι κυριολεκτικά οι Φρουροί του Βασιλιά» έγραψε κάποιος.

Άλλος χρήστης πρόσθεσε: «Κανείς δεν σέβεται τίποτα αυτές τις μέρες».

«Πόσες φορές πρέπει να πούμε στους ανθρώπους να μείνουν μακριά από το δρόμο τους; Μην τους αντιμετωπίζετε σαν φωτογραφικά στηρίγματα και μην αγγίζετε το άλογό τους», σημείωσε ένας άλλος χρήστης.

«Γιατί όμως πρέπει να φωνάζει έτσι; Χαλάρωσε φίλε», σχολίασε κάποιος, ενώ ένας άλλος είπε «Καημένο κορίτσι. Δεν άγγιξε τίποτα».

Σε μια τέτοια κατάσταση «θα ξέσπαγα σε κλάματα», παραδέχτηκε κάποιος άλλος.

Σύμφωνα με την New York Post, την Φρουρά του Βασιλιά διέπουν συγκεκριμένοι κανόνες, συμπεριλαμβανομένου να μην μιλάει ή να χαμογελάει κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας ενώ βρετανικό ταξιδιωτικό ιστολόγιο σημειώνει, ότι οι άνδρες επιτρέπεται να προειδοποιούν τους τουρίστες που παραβιάζουν τους κανόνες.

«Ποτέ δεν πρέπει να αγγίζει κανείς ένα μέλος της Φρουράς του Βασιλιά», σύμφωνα με το Londontopia. «Αν συμβαίνει αυτό, τους επιτρέπεται να σας προειδοποιούν για να σας κάνουν να φύγετε. Εάν οι άνθρωποι αρχίσουν να ενεργούν επιθετικά, οι στρατιώτες μπορούν ακόμη και να τους παρουσιάσουν τις ξιφολόγχες τους».

Παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε και τον Φεβρουάριο, όταν ένας φρουρός ήταν επάνω στο άλογό του και μία τουρίστρια προσπάθησε να κρατηθεί από τα ηνία για χάρη μίας φωτογραφίας.

Ο φρουρός τότε της φώναξε «Φύγε!» και η γυναίκα πήδηξε πίσω με τρόμο.

Ωστόσο, εκείνη προσπάθησε να βγάλει φωτογραφία για δεύτερη φορά. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο φρουρός φώναξε ακόμα πιο δυνατά και τελικά δεν έβγαλε ποτέ την φωτογραφία.

newsbomb.gr