Ακαρνανικά Νέα

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα 8 Αυγούστου ψεκασμούς στην Βόνιτσα για την καταπολέμηση των κουνουπιών.

Τις τελευταίες ημέρες στην πόλη μας παρατηρήθηκε ραγδαία αύξηση του αριθμού των κουνουπιών με αποτέλεσμα να μην μπορείς στην κυριολεξία να κυκλοφορήσεις έξω από το σπιτι σου τις βραδυνές ώρες.

Η ζημιά που έχουν υποστεί ήδη οι επιχειρηματίες της εστίασης είναι αρκετά μεγάλη καθώς ο κόσμος στην καρδιά μάλιστα της τουριστικής περιόδου δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να καθίσει στα μαγαζιά.

Σήμερα λοιπόν πραγματοποιήθηκαν από το αρμόδιο συνεργείο της ΠΔΕ οι πρώτοι ψεκασμοί οι οποίοι θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

Μάλιστα αύριο 9 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν ψεκασμοί και με drone.

Να σημειώσουμε εδώ ότι υπήρξε τις προηγούμενες ημέρες πρόβλημα και με την ύπαρξη κυψελών από μελισσοκόμους στην περιοχή οι οποίες απομακρύνθηκαν για να πραγματοποιηθούν οι ψεκασμοί.

Ας ελπίσουμε αυτοί οι ψεκασμοί να έχουν αποτέλεσμα και κάποια στιγμή να μειωθεί ο αριθμός των κουνουπιών.

Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι η Περιφέρεια από τις 15 Απριλίου έως και σήμερα έχει πραγματοποιήσει 25 ψεκασμοι στη ευρύτερη περιοχή της Βόνιτσας σε συνολικά 850 στρεμματα εστιών.

Από αυτούς οι 17 έγιναν από εδάφους με αγροτικά μηχανήματα και οι 8 από αέρος με drone και ο τελευταιος ψεκασμός πραγματοποιήθηκε στις 2 Αυγούστου.