Ακαρνανικά Νέα

Γράφει ο Λεωνίδας Παλαιοδήμος*

Η πατρίδα μας πλέει σε ταραγμένα νερά για δεκατρία συνεχόμενα χρόνια. Η κρίση χρέους και ελλειμάτων οδήγησε στην χρεωκοπία, τη διεθνή εποπτεία και τους πρωτοφανείς περιορισμούς. Μια σχετική αποκλιμάκωση και σταθεροποίηση ακολουθήθηκε από την πανδημία και έναν μεγάλο πόλεμο στην ήπειρό μας. Αυτά με τη σειρά τους έχουν οδηγήσει σε διεθνή οικονομική και ενεργειακή κρίση.

Εν τούτοις, το εξωγενές της πανδημίας και του πολέμου δεν μπορεί να είναι η απόλυτη δικαιολογία για τη μεταρρυθμιστική ένδεια της Κυβέρνησης. Παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει κάποιεςπροσπάθειες, αυτές είναι αναιμικές: η Ελλάδα παραμένει στην 37η θέση ανάμεσα τις 38 χώρες του ΟΑΣΑ ως προς την οικονομική ελευθερίαμπροστά μόνο από την Τουρκία και στην 77η θέση παγκοσμίως πίσω από χώρες όπως η Αλβανία και τα Σκόπια. Η χώρα μας βρίσκεται στην 29η θέση ανάμεσα στις χώρες του ΟΑΣΑ ως προς τη φορολογική ανταγωνιστικότητα, δηλαδή στο χειρότερο τεταρτημόριο. Στον δείκτη της ευκολίας του επιχειρείν (easeofdoingbusiness)είμαστε στη θέση 79 διεθνώς πίσω από την Αλβανία, τα Σκόπια, τη Σερβία, τη Βουλγαρία, την Τουρκία και διάφορες χώρες της Αφρικής και της Ασίας. Με λίγα λόγια, η Ελλάδα παραμένει μια χώρα όπου ο κρατισμός κυριαρχεί, η οικονομική ελευθερία είναι προβληματική και η ανταγωνιστικότητα χαμηλή σε σύγκριση με τους γείτονες-ανταγωνιστές μας. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, ότι είμαστε στην προτελευταία θέση ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ ως προς την αγοραστική δύναμη των πολιτών (26η από τις 27 χώρες) πίσω μόνο από τη Βουλγαρία, η οποία και θα μας ξεπεράσει σύντομα. Πώς περιμένουμε να δημιουργηθούν ποιοτικές θέσεις εργασίας στην Αιτωλοακαρνανία αν δεν αντιμετωπιστεί το κεντρικό πρόβλημα του κρατισμού;

Το έγκλημααποτελεί άλλο ένα τεράστιο πρόβλημα για την Ελληνική κοινωνία τις τελευταίες δεκαετίες χωρίς σαφείς τάσεις υποχώρησης. Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, περισσότερες από 350 εγκληματικές οργανώσεις με περισσότερα από 2500 μέλη δραστηριοποιήθηκαν στην Ελλάδα το 2021. Ο συνολικός αριθμός των ενεργών κακοποιών είναι πολύ μεγαλύτερος. Περίπου το 50% αυτών είναι ημεδαποί (με τη μερίδα του λέοντος στις κλοπές και διαρρήξεις να κατέχουν μέλη της κοινότητας των Ρομά) και το υπόλοιπο περίπου 50% είναι αλλοδαποί. Οι κακοποιοί συλλαμβάνονται και σύντομα αφήνονται ελεύθεροι ξανά και ξανά. Το αστυνομικό δελτίο της Αιτωλοακαρνανίας είναι γεμάτο και ο φόβος ότι το επόμενο θύμα ληστείας θα είσαι εσύ είναι πάντα εδώ. Ακούγεται αστείο αλλά είναι αλήθεια ότι το «επάγγελμα του κακοποιού» συμφέρει στην Ελλάδα και έτσι κάνουμε και εισαγωγή.

Η πατρίδα μας έχει έναν από τους χειρότερους δείκτες γονιμότητας παγκοσμίως (1,25 παιδιά ανά γυναίκα/ζευγάρι). Αν συνεχίσουμε έτσι, ο πληθυσμός της πατρίδας μας θα είναι κάτω από 9 εκατομμύρια το 2050 με πτωτική τάση. Αν υπάρξει ακόμη μια έξοδος Ελλήνων όπως αυτή των 600 χιλιάδων που έφυγαν την προηγούμενη δεκαετία, η συρρίκνωση θα είναι ακόμη πιο ραγδαία. Την ίδια στιγμή, η χώρα μας εποικίζεται σταθερά από πληθυσμούς που σε μεγάλο βαθμό δεν επιθυμούν να ενσωματωθούν και να υιοθετήσουν την κουλτούρα της Ελληνικής κοινωνίας. Ενώ η σημερινή Κυβέρνηση έχει καλύτερες επιδόσεις σε αυτό το θέμα σε σύγκριση με την προηγούμενη, είναι προφανές ότι έχει επιλέξει τον εποικισμό ως τον τρόπο αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος αντί της ενθάρρυνσης και ουσιαστικής ενίσχυσης της Οικογένειας, όπως έχει επιλέξει να το Ισραήλ και η Ουγγαρία. Ο πληθυσμός του Νομού μας μειώθηκε περίπου 7% την τελευταία δεκαετία. Τα χωριά έχουν επηρεαστεί ακόμη πιο πολύ, πολλά εκ των οποίων έχουν ερημώσει.

Η ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ είναι ο πολιτικός συνασπισμός του πατριωτικού φιλελεύθερου χώρου που δίνει τη μάχη της Κοινής Λογικής στα προβλήματα που ταλανίζουν την κοινωνία μας. Παλεύουμε για οικονομική ελευθερία και απλούστευση της νομοθεσίας. Προτείνουμε τη βελτίωση του φορολογικού συστήματος με την εισαγωγή επίπεδου φορολογικού συντελεστή 15% για πολίτες και επιχειρήσεις με ταυτόχρονη έκπτωση όλων των δαπανών από το φορολογητέο εισόδημα. Αυτό θα καταστήσει τη φοροδιαφυγή ασύμφορη και τη χώρα φορολογικά ανταγωνιστική. Αγωνιζόμαστε για γρήγορη απονομή της δικαιοσύνης γενικώς, αλλά και συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά στην επιχειρηματικότητα. Θέλουμε να υπάρχει μηδενική ανοχή στο έγκλημα. Προτείνουμε μακροχρόνιες ποινές για τους κατ’ εξακολούθηση κακοποιούς ακόμη και αν αυτό απαιτεί να δημιουργηθούν νέα σωφρονιστικά καταστήματα. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι η ποιότητα ζωής μας θα αυξηθεί κατακόρυφα όταν θα νιώσουμε πιο ασφαλείς στις γειτονιές μας. Πρέπει να ενισχύσουμε την Οικογένεια, τα νέα ζευγάρια, τους νέους γονείς και τα παιδιά. Σε αυτούς πρέπει να μετατεθούν οι πόροι. Στο μέλλον της πατρίδας μας. Αντί το Κράτος να ιδρυματοποιεί με κρατικά επιδόματα ολόκληρες γενιές αρτιμελών ανθρώπων, να σπαταλάει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ετησίως για τη στήριξη ευγενών ταμείων και δισεκατομμύρια ευρώ για τη διανομή επιδομάτων σε παρανόμως εισελθόντες στη χώρα, πρέπει να στηριχθεί ηΟικογένεια. Πρέπει η απόκτηση παιδιού να γίνει ξανά Όνειρο. Να πάψει να είναι εμπόδιο. Είναι ζήτημα εθνικής επιβίωσης.

Είμαι βέβαιος ότι οι περισσότεροι αναγνώστες βρίσκουν την Κοινή Λογική στις θέσεις της ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ. Εν τούτοις, το σύστημα που ζει από τον κρατισμό, την ανομία και το μεταναστευτικό, το ίδιο σύστημα που έχει φέρει την Ελλάδα πίσω και από τις χώρες του πρώην σοβιετικού μπλοκ, έχει βάλει στην Εθνική Δημιουργία την ταμπέλα του «άκρου» και πλασάρει το Θάνο Τζήμερο, το Φαήλο Κρανιδιώτη και όσους πιστεύουμε στην οικονομική ελευθερία, την ασφάλεια, την οικογένεια και την πατρίδα ως «ακραίους».

Γίνεται η Κοινή Λογική να είναι το άκρο;

                Αγαπητοί Συντοπίτες,

                Η Ελλάδα μας και η όμορφη μικρογραφία της, η Αιτωλοακαρνανία μας, είναι προικισμένες από τη Φύση με όσα χρειάζεται ο Άνθρωπος για να πετύχει και να ζήσει ευτυχισμένος: υπέροχος ήλιος, άφθονο νερό, γόνιμες πεδιάδες, καταπληκτικές παραλίες, αγέρωχα βουνά, λίμνες και ποτάμια που δίνουν ζωή. Είναι στο χέρι μας το αν θα συνεχίσουμε με τη διαχείριση της μιζέριας ή αν θα πιστέψουμε και παλέψουμε για πραγματικές αλλαγές ακολουθώντας το δρόμο που χάραξαν χώρες όπως το Ισραήλ, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Εσθονία και η Πολωνία. Εμείς επιλέγουμε το δεύτερο. Επιλέγουμε τη Νίκη.

Λεωνίδας Παλαιοδήμος

Επίκουρος Καθηγητής Νοσοκομειακής Ιατρικής

Υποψήφιος Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με την Εθνική Δημιουργία

*Το άρθρο εκφράζει την προσωπική γνώμη του αρθρογράφου