Ακαρνανικά Νέα

Για την ημερομηνία κατάργησης των SMS για τις μετακινήσεις, ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε πως όταν ανοίξει ο τουρισμός ο στόχος είναι να μην υπάρχουν τα γραπτά μηνύματα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Ανάπτυξης πρόσθεσε ακόμα πως η κατάργηση των SMS για τις μετακινήσεις συνδέεται και με την πρόοδο των εμβολιασμών.

Τόνισε ιδιαιτέρως την ανάγκη εμβολιασμού και έκανε έκκληση στους πολίτες να προχωρήσουν σε αυτόν. Μόνη λύση για να γλιτώσουμε καραντίνες και SMS είναι το εμβόλιο ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ σημείωσε πως έχει συγχαρεί τον κ. Φίλη που είπε δημόσια ότι έκανε το εμβόλιο. Ανέφερε πως σέβεται το ατομικό δικαίωμα όσων αποφάσισαν να μην κάνουν το εμβόλιο αλλά η πράξη αυτή κρίνεται και πως πρόκειται για απόλυτη κοινωνική ανευθυνότητα. «Με την πράξη αυτή θέτεις σε κίνδυνο τους άλλους.. Ηθικά απαράδεκτος όποιος δεν κάνει το εμβόλιο». Ωστόσο, υπογράμμισε πως ο εμβολιασμός δεν μπορεί να γίνει υποχρεωτικός.

Το ωράριο στην εστίαση και οι εργαζόμενοι

Ο κ.Γεωργιάδης αναφερόμενος στο ωράριο των εστιατορίων είπε ότιθα κλείνουν στις 11 και διευκρίνισε πως οι πολίτες που θα πρέπει στις 23.00 να έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους, ενώ από το μέτρο του ωραρίου θα εξαιρούνται οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων εστίασης.

Σχετικά με τους επιχειρηματίες της εστίασης που δεν έχουν πολύ χώρο εξωτερικά ανέφερε πως όπως έγινε και πέρυσι θα δοθεί κοινόχρηστος χώρος σε όσους έχουν πρόσβαση σε δρόμο να μπορούν να απλώσουν τα τραπεζοκαθίσματα σε μεγαλύτερο κομμάτι δημοσίου χώρου. Επιπλέον, αναφέρθηκε στα μέτρα οικονομικής στήριξης για την εστίαση.

Το click inside δεν βοήθησε, χρειάζεται πλήρες άνοιγμα

Παράλληλα επεσήμανε πως η αγορά τις πρώτες μέρες κινήθηκε πολύ χαμηλά σε αντίθεση με το σαββατοκύριακο που πήγε καλύτερα γι αυτό και ένα από τα αιτήματα που έγιναν στην επιτροπή είναι να καταργηθεί το click inside αλλά δεν έχει γίνει ακόμα δεκτό.

Ερωτηθείς για το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων εξήγησε ότι έπρεπε να ανοίξουν γιατί από την ώρα που είχε ανοίξει το υπόλοιπο λιανικό εμπόριο όσο ήταν κλειστά αυτά και τα mall δημιουργείτο μεγάλος αθέμιτος ανταγωνισμός εντός του λιανικού εμπορίου. «Έπρεπε λοιπόν αυτός ο αθέμιτος ανταγωνισμός να λήξει».

Τα εμβόλια θα… ανοίξουν γάμους και βαφτίσεις

Αναφορικά με τους γάμους και τα βαπτίσεις σημείωσε πως δεν έχει ληφθεί ακόμα απόφαση. «Όσο η πανδημία πέφτει τα μέτρα αίρονται.. Όσο κάνουμε εμβόλια θα έχουμε γάμους και βαπτίσεις» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Πηγή: iefimerida.gr