Ακαρνανικά Νέα

Ανακοίνωση στην οποία καλεί την νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας να προβεί σε όλες τις απαραίτητες; ενέργειες ώστε να αποτραπεί το κλέισιμο του Ειρηνοδικείου Βόνιτσας, προέβη ο πρώην Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας και επικεφαλής του συνδυασμού “Δύναμη Πολιτών”, κύριος Γεώργιος Θεόδωρος Αποστολάκης.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

“Κύριε Δήμαρχε,

Από τα ΜΜΕ και τις σχετικές ανακοινώσεις πληροφορηθήκαμε για την υποβάθμιση των δικαστικών υπηρεσιών του Δήμου μας. Με ιδιαίτερη, μάλιστα, ανησυχία μαθαίνουμε για το κλείσιμο(συγχώνευση με το Πρωτοδικείο Λευκάδας), του Ειρηνοδικείου Βόνιτσας. Μιας δομής η οποία εξυπηρετεί τους πολίτες μιας τεράστιας γεωγραφικής περιοχής και τους απαλλάσσει από χρονοβόρες και κοστοβόρες μετακινήσεις πολλών χιλιομέτρων.

Μάλιστα πριν λίγα χρόνια, προσπαθούσαν ξανά να κλείσουν το Ειρηνοδικείο Βόνιτσας, όμως εμείς, ως δημοτική αρχή τότε, με συντονισμένες προσπάθειες καταφέραμε να το αποτρέψουμε.

Σας καλούμε λοιπόν να προβείτε στις απαραίτητες θεσμικές ενέργειες οργανωμένα και συντεταγμένα, προκειμένου να μην υλοποιηθεί ένα τέτοιο σχέδιο, το οποίο θα υποβάλλει σε νέα ταλαιπωρία τους κατοίκους του Δήμου μας.

Σας δηλώνουμε επίσης ότι σε μια τέτοια προσπάθεια θα μας βρείτε αρωγούς. Όπως και σε κάθε προσπάθεια η οποία θα κινείται στη σωστή κατεύθυνση και που θα έχει να κάνει με την ανάπτυξη της περιοχής μας, την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών και την αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Για το συνδυασμό «Δύναμη Πολιτών Συνεχίζουμε» Γεώργιος Θεόδωρος Αποστολάκης”