Ακαρνανικά Νέα

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και οι Μιλγουόκι Μπακς προκρίθηκαν από την επική σειρά με τους Νετς και όλο το σύμπαν μοιάζει να συνωμοτεί, ώστε ο Έλληνας σούπερ σταρ να φορέσει το δαχτυλίδι.

Είναι ήδη δυο φορές MVP. Και μάλιστα συνεχόμενες. Είναι μέλος της καλύτερης αμυντικής πεντάδας στο NBA, αλλά και γενικότερα της κορυφαίας πεντάδας της σεζόν. Είναι ο απόλυτος ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς και ένας από τους 3-4 μεγαλύτερους σταρ στον μαγικό κόσμο. Όμως όλα αυτά δεν σημαίνουν τίποτα για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Δεν σημαίνουν τίποτα τουλάχιστον μέχρι να κάνει πράξη τον μεγαλύτερο και σπουδαιότερο στόχο του. Την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος.

Ο Greek Freak είναι στα 26 του χρόνια προς τα 27 και έχει πετύχει τα πάντα. Σχεδόν. Αμέτρητες διακρίσεις, δεκάδες βραβεία, είναι κοινά αποδεκτός ως ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στον κόσμο, αλλά και ένας από τους πιο χαμηλών τόνων ανθρώπους που υπάρχουν στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη. Το μόνο που δεν είναι (ακόμα) είναι πρωταθλητής. Ο μεγάλος στόχος του Γιάννη όταν έμπαινε στο ΝΒΑ αυτός ήταν και όχι τα ατομικά βραβεία. Και μερικά χρόνια μετά είναι μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του.

Σε μια χρονιά που οι Μπακς έχουν ακούσει τα πάνδεινα, με πολύ γκρίνια τόσο για εκείνον, αλλά και για τους Κρις Μίντλετον, Τζριου Χόλιντεϊ, αλλά και τη γενική λειτουργία της ομάδας από τον Μάικ Μπουντενχόλζερ είναι εκεί. Είναι στους τελικούς της Ανατολής και έχουν τη μεγαλύτερη ευκαιρία για τον τίτλο μετά τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ.

Ο Γιάννης είναι αυτός που τους έφερε σε αυτό το σημείο, με τις μεγαλειώδεις εμφανίσεις του κόντρα στους Νετς του Κέβιν Ντουράντ. O Έλληνας σούπερ σταρ είχε 31,9 πόντους, 12,9 ριμπάουντ και 3,6 ασίστ στη σειρά και απέδειξε πόσο πολύ ήθελε την πρόκριση. Μαζί φυσικά με τον Μίντλετον, αλλά και όλη την ομάδα ανέτρεψαν τη σειρά από το 2-0 και το 3-2, κόντρα σε μια super team αλλά και κόντρα στα προγνωστικά, έφτασαν στο 4-3 και έστειλαν σπίτι του το μεγάλο φαβορί για το δαχτυλίδι. Όπως μπορεί να καταλάβει ο καθένας οι Μπακς μετά από δυο χρονιές που δεν τα κατάφεραν στην postseason έχουν μια ανεπανάληπτη ευκαιρία που κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν θα ξαναέχουν. Να κατακτήσουν τον τίτλο, με τον Γιάννη σε ρόλο ξεκάθαρου ηγέτη.

Τα ελάφια είναι το φαβορί έτσι όπως έχει εξελιχθεί η τετράδα, καθώς αντιμετωπίζουν τους εντυπωσιακούς αλλά άπειρους Χοκς, που απέκλεισαν κατα σειρά με μειονέκτημα έδρας τους Νικς και τους Σίξερς και αναμφίβολα θα βάλουν δύσκολα στον Greek Freak. Ο Τρε Γιανγκ είναι σε ημιάγρια κατάσταση, όπως όμως και ο Αντετοκούνμπο και ο Γιάννης γνωρίζει ότι αυτή την ευκαιρία δεν πρέπει να τη χάσει. Από την Ανατολή έχουν μείνει όλα τα μεγάλα ονόματα εκτός (Νετς, Σίξερς, Σέλτικς, Νικς, Χιτ) για πολλούς και διάφορους λόγους και οι Μπακς έχουν πετάξει εκτός τους δυο εξ αυτών.

Το σύμπαν συνωμοτεί για τους Μπακς

Οι Μπακς μπαίνοντας στην postseason πιθανότατα γνώριζαν ότι δεν είναι η Νο. 1 ομάδα για να πάρει τον τίτλο. Όμως οι συγκυρίες τα έφεραν έτσι και τα ελάφια είδαν όλους τους μεγάλους σταρ, όλες τις super team, αλλά και όλες τις έμπειρες ομάδες να μένουν εκτός. Λέικερς, Νετς, Σίξερς, Τζαζ αποχαιρέτησαν, όπως και οι Γιόκιτς (Νάγκετς), Ντόντσιτς (Μάβερικς), Λίλαρντ (Μπλέιζερς).

Οι μόνοι που συνεχίζουν οι Χοκς που έχουν πολύ δυνατό σύνολο, αλλά μοιάζουν να έχουν ταβάνι και οι Κλίπερς με τους Σανς από τη Δύση. Στα χαρτιά οι δυο ομάδες της δυτικής περιφέρειας έχουν καλύτερα ρόστερ, μεγαλύτερο βάθος και εμπειρία και διαθέτουν παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Από τη μία οι Μπούκερ και Πολ και από την άλλη οι Λέοναρντ και Τζορτζ. Έλα όμως που ακόμη και εδώ ο Γιάννης και οι Μπακς φαίνεται να έχουν την τύχη με το μέρος τους.

Μετά τη σειρά με τους Νετς και την απουσία για τουλάχιστον 4 ματς του Χάρντεν, αλλά και του Ίρβινγκ για 3, ο Κρις Πολ διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό και τέθηκε σε καραντίνα όπως επιβάλλει το υγειονομικό πρωτόκολλο με την επιστροφή του να παραμένει άγνωστη. Αντίστοιχα στην ομάδα του LA έπαθαν σοκ βλέποντας τη μαγνητική του Καουάι Λέοναρντ να δείχνει σοβαρό πρόβλημα στο γόνατο (γράφτηκε ακόμη και πρόβλημα στον χιαστό), με τον σούπερ σταρ των Κλίπερς να είναι εκτός και να είναι άγνωστο και για εκείνον πότε θα επιστρέψει. ΜΜΕ στις ΗΠΑ μιλούν για απουσία ακόμη και 6 μηνών και για επέμβαση, ενώ έχει χάσει ήδη τρία ματς.

Οι Μπακς λοιπόν που έτσι κι αλλιώς έχουν μια ανεπανάληπτη ευκαιρία για τον τίτλο, αλλά και για να γράψουν ιστορία, έχουν και την τύχη με το μέρος τους, ή μάλλον την ατυχία των άλλων. Σανς και Κλίπερς είναι άλλες ομάδες χωρίς Πολ και Λέοναρντ, ενώ κόντρα στους Χοκς στους τελικούς της Ανατολής είναι φαβορί, παρότι τα γεράκια είναι σκληρό καρύδι.

Στο ΝΒΑ μοιάζει δύσκολο ο Αντετοκούνμπο να βρει άλλη τόσο σπουδαία ευκαιρία για το δαχτυλίδι, αφού μπορεί να αναλογιστεί κανείς πως όλοι οι σούπερ σταρ (ΛεΜπρόν, Ντουράντ, Κάρι, Λέοναρντ, Ίρβινγκ κλπ.) που σαρώνουν τους τίτλους εδώ και 10-15 χρόνια είναι εκτός διεκδίκησης. Το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να το εκμεταλλευτεί, να κάνει 4 νίκες κόντρα στους Χοκς και το πρότελευταίο βήμα, φτάνοντας στο τέλος του δρόμου και εκεί να τελειώσει τη δουλειά και να μείνει στην ιστορία. Τόσο του ΝΒΑ, αλλά και των Μπακς και του ελληνικού αθλητισμού γενικότερα. Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι μπροστά του και ο Greek Freak έχει όλα τα εχέγγυα και την ικανότητα να την αρπάξει…

Πηγή: το10.gr