Ακαρνανικά Νέα

Με διεθνείς πτήσεις σε πάνω από 16 Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και σε προορισμούς στο εσωτερικό της χώρας, «επιτίθεται» το αεροδρόμιο του Ακτίου γεγονός που το κάνει ελκυστικό όχι μόνο προς τους ταξιδιώτες  της βορειοδυτικής Ελλάδας, αλλά και προς τους Πατρινούς οι οποίοι πλέον το επιλέγουν για ταξίδια χαμηλού κόστους και πολλών προορισμών έστω και αν η απόσταση είναι της τάξης των 2 ωρών και είκοσι λεπτών περίπου. 

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, αρκετές αεροπορικές εταιρίες προσφέρουν ιδιαίτερα προσιτές τιμές και σε συνδυασμό με την εύκολη πρόσβαση μέσω Ιόνιας Οδού, προσελκύει και πολλούς ταξιδιώτες από την Αχαΐα.

Στο αντίποδα, του αεροδρομίου του Ακτίου, βρίσκεται ο Κρατικός Αερολιμένας του Αράξου, με περιορισμένες πτήσεις τσάρτερ.

Η φετινή σεζόν, φαίνεται, ότι θα είναι η πιο «σκληρή» καθώς μέχρι στιγμής, είναι προγραμματισμένες πτήσεις από και προς Γερμανία και λίγες από Αυστρία, με την πρώτη να πραγματοποιείται στις 6 Μαΐου.

Σύμφωνα, με τον αερολιμεναρχη, Γιώργο Γκουβίτσα απίθανο θεωρείται να υπάρξουν πτήσεις από Ρωσία, Ουκρανία και Λευκορωσία λόγω του πολέμου.

Το ίδιο, αναμένεται να συμβεί και με τις χώρες τις Βαλτικης, Λετονία, Εσθονία, Λιθουανία.

Χώρες δηλαδή που τα προ-Covid χρόνια έδιναν «ανάσα» στο αεροδρόμιο του Αράξου και τροφοδοτούσαν τουριστικά τις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της Αχαΐας και της Ηλείας.

Μιλώντας το thebest.gr ο κ. Γκουβίτσας, ανέφερε: «Λόγω πολέμου υπάρχει μια καθυστέρηση. Οι πρώτες πτήσεις ξεκινούν αρχές Μαΐου και αφορούν κυρίως τσάρτερ από την Γερμανία και κάποιες λίγες από Αυστρία. Ίσως από τον Ιούνιο και μετά να υπάρξει μια άνοδος».

Σε ότι αφορά, την μεγάλη κινητικότητα στο Άκτιο, μας λέει: «Εκεί είναι διαφορετικά, υπάρχει πρόσβαση από πολλά μέρη Πρέβεζα, Λευκάδα αλλά και άλλα κοντινά σημεία της χώρας. Επίσης, το έχει πάρει η Fraport και το προωθεί διαφορετικά.

Ο Άραξος, ακόμα είναι κρατικός αερολιμένας. Οι τιμές ε εκεί είναι χαμηλές γιατί κάποιες εταιρίες μπορούν να τις προσφέρουν. Υπάρχουν εταιρίες που ζητούν χρήματα.

Το ίδιο είχε γίνει και με εμάς, πριν περίπου δέκα χρόνια, ζήτησαν χρήματα, από επαγγελματίες του χώρου, ξενοδόχους, εστιάτορες ή την Περιφέρεια κ.τ.λ., δεν τους τα έδωσαν και απέσυραν τις πτήσεις, μετά από δυο χρόνια. Ίσως εκεί να τους έδωσαν. Δεν μπορώ να ξέρω με βεβαιότητα».

ΠΗΓΗ: “ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ”