Ακαρνανικά Νέα

Η ΑΕΚ κάνει από τα τελευταία βήματα για τη συμπλήρωση ενός αιώνα ζωής και το sport-fm.gr εύχεται στον πιο… ροκ (αλλά αγαπησιάρικο) σύλλογο του ελληνικού αθλητισμού.

Δεν είναι η ομάδα με τους περισσότερους τίτλους.

Δεν έχει επιτυχίες τόσο συχνά όσο αρμόζει στο μέγεθός της.

Είναι ψυχοφθόρα, αυτοκαταστροφική, βλάπτει κυριολεκτικά στην υγεία (όπως λέει ένα παλιό σύνθημα και όπως επιβεβαιώνει απόλυτα το τελευταίο διάστημα).

Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς πως αν υπήρχαν βαρέα ένσημα για τους φιλάθλους, τα… οπαδικά βιβλιάρια των δικών της θα ήταν γεμάτα.

Κι όμως

Για κάθε ένα λογικό επιχείρημα του να επιλέξεις μια πιο «φυσιολογική» ομάδα, μπορεί να σου αντιπαραθέσει… 97 ένας φίλος της ΑΕΚ: Όσα και τα χρόνια λαμπρής ιστορίας που συμπληρώνει σήμερα ο αγαπημένος του σύλλογος!

Δημιούργημα και καταφύγιο ανθρώπων κατατρεγμένων, συνδετικός κρίκος χαμένων ζωών και πατρίδων, η «Ένωση» παραμένει σύμβολο που ξεπερνάει τα αθλητικά όρια.

Μια ομάδα που (ακόμα κι αν η ίδια το αγνοεί ή μοιάζει πολύ ρομαντικό στις εποχές της πλήρους εμπορευματοποίησης ΚΑΙ του αθλητισμού) κουβαλάει και μια ιστορική κληρονομιά, πέρα από την αγωνιστική.

«Θα παίζουμε και θα λέμε την ιστορία μας. Εμείς θα κερδίζουμε με την ιστορία μας», όπως έχει πει και ο Αντώνης Καφετζόπουλος ως ο εκ των ιδρυτών του σωματείου, Κωνσταντίνος Σπανούδης στην ταινία «1968»

Εξάλλου όλα αυτά που έχει ζήσει ως σύλλογος η ΑΕΚ είναι για ταινία:

Χαρές και λύπες στα άκρα! Πρωταθλήματα, κούπες, ευρωπαϊκές πορείες, αλλά και οδυνηρές ήττες, οικονομικές καταστροφές, υποβιβασμοί

Άνθρωποι στο τιμόνι της όπως ο Λουκάς Μπάρλος, αλλά και διοικήσεις του παρελθόντος με πολυεθνικές, λαμόγια, «αχυρανθρώπους» και… αμφιλεγόμενες προσωπικότητες.

Ένα γήπεδο που γκρεμίστηκε χωρίς να έχει εξασφαλιστεί η ανέγερση νέου, μια ομάδα άστεγη για 18 χρόνια και μια νέα έδρα που μετρά αντίστροφα πλέον για να τη λυτρώσει…

Γιατί του χρόνου τέτοια εποχή πιθανότατα θα έχει επιστρέψει στο σπίτι της. Στα μέρη των προγόνων της, στα χώματα που τη γνώρισε και τη λάτρεψε ο κόσμος της, στη λαμπερή και επιβλητική «Αγιά-Σοφιά»

Και τότε θα έχει ακόμα περισσότερο νόημα (και ελπίδες υλοποίησης) η ευχή:

Χρόνια πολλά και καλά, ΑΕΚ!

sport-fm.gr