Ακαρνανικά Νέα

Συγκίνηση και δέος σήμερα για όσους είχαμε την τύχη να βρεθούμε στο Μοναστήρι της Παναγίας Φανερωμένης προστάτιδας του νησιού μας και να ζήσουμε για ακόμη ένα χρόνο τις εορταστικές εκδηλώσεις αφιερωμένες στη Χάρη της.

Πλήθος κόσμου από νωρίς το πρωί και από κάθε γωνιά της χώρας περίμενε υπομονετικά να έρθει η σειρά του για να προσκυνήσει τη Θαυματουργό εικόνα της Παναγίας.

Η Δοξολογία ξεκίνησε λίγο πριν τις 10 το πρωί, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης, κ. Θεόφιλου και  παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιου Λιβανού, του βουλευτή Λευκάδος , Θανάση Καββαδά, της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων , Ρόδης Κράτσα, του δημάρχου Λευκάδας, Χαρ. καλού, του αντιπεριφερειάρχη, Ανδρέα Κτενά , του δημάρχου Μεγανησίου Π. Δάγλα, του προέδρου του Επιμελητηρίου , Σωτ. Σκιαδαρέση αλλά και των στρατιωτικών αρχών.

Η Περιφορά της εικόνας έγινε στον προαύλιο χώρο του ναού . Η Φιλαρμονική μας για άλλη μία φορά κατέφερε να συγκινήσει τους πιστούς που παρακολουθούσαν με κατάνυξη την μικρή αυτή περιφορά λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας.

Ο Μητρολίτης κ. Θεόφιλος τόνισε στον λόγο του για ακόμη μία φορά την ανάγκη του εμβολιασμού όλου του πληθυσμού ώστε να προστατευθούμε από τον ιό. Στη δέησή του δε συμπεριέλαβε και τον Ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ , ο οποίος δίνει μάχη με την ασθένεια σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκε από τη Μονή το καθιερωμένο κέρασμα.

LefkadaPress