Ακαρνανικά Νέα

Η Γιορτή της Σαρδέλας, το παραδοσιακό λαϊκό πανηγύρι της Πρέβεζας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου στο δημοτικό πάρκινγκ της πλατείας Ανδρούτσου.

Για αρκετές δεκαετίες η Γιορτή της Σαρδέλας αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα του καλοκαιριού αφού αναδεικνύει τους στενούς δεσμούς της Πρέβεζας με τη ναυτική παράδοση αλλά και το επάγγελμα των αλιέων οι οποίοι ανέκαθεν αποτελούσαν ένα δυναμικό κομμάτι της τοπικής οικονομίας.

Ο Δήμος Πρέβεζας θα υποδεχτεί και πάλι τους κατοίκους αλλά και τους πολυάριθμους επισκέπτες της περιοχής, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να δοκιμάσουν σαρδέλα στα κάρβουνα και να τους κεράσει άφθονο κρασί.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει το χορευτικό του Δήμου, ενώ ζωντανή ορχήστρα θα παίξει αγαπημένα παραδοσιακά τραγούδια για να χορέψουν όλοι μέχρι το πρωί.

Το πρώτο Σάββατο του Σεπτέμβρη στην Πρέβεζα όμως δεν θα έχει μόνο τη Γιορτή της Σαρδέλας αφού την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί η μουσική εκδήλωση Φιλαρμονικών (μπαντίνων) από τη Φιλαρμονική “Ορφέας” και τα σωματεία Θεσπρωτικού και Ηγουμενίτσας.

Στις 9 το βράδυ οι μουσικοί θα παιανίσουν στα στενά του Ιστορικού Κέντρου της πόλης, ενώ αμέσως μετά θα δώσουν συναυλία στο κιόσκι της Πλατείας Ανδρούτσου, δημιουργώντας μια μοναδική γιορτινή ατμόσφαιρα στην πόλη.

prevezanews.gr