Ακαρνανικά Νέα

Η Τακτική μικροπολιτικής ,που ασκεί ο κ. Κασόλας έχει ξεπεράσει κάθε όριο και πλέον είναι επικίνδυνη για του Δημότες του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας. Ύστερα, από μεγάλη προσπάθεια και συντονισμένες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας εντάχθηκε η ανακατασκευή του κοινωνικό-οικονομικού κέντρου Πλαγιάς στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Το συγκεκριμένο κτίριο ,το οποίο βρίσκεται στην πλατεία της Πλαγιάς, δίπλα από επαγγελματικούς και όχι μόνο χώρους (εκκλησία, καφετέριες, φούρνο ,νηπιαγωγείο ,κομμωτήριο )είναι άκρως επικίνδυνο και εστία μολύνσεως . Η ανακατασκευή του κτιρίου είναι πάγιο αίτημα των κατοίκων του χωριού, λόγω της επικινδυνότητας του.

Είναι πλέον ξεκάθαρο , ότι ο κ. Κασόλας δεν θέλει να προχωρήσει το συγκεκριμένο έργο και θα είναι ο κύριος υπεύθυνος για κάθε καθυστέρηση ή αναβολή του. Επιπροσθέτως, παρατηρούμε , ότι ο εν λόγω κύριος έχει μεγάλο ενδιαφέρον για το δημόσιο χρήμα , όπου εξυπηρετούνται τα συμφέροντά του. Έχει, μάλλον μπερδέψει την ιδιότητα του , δηλαδή ότι είναι Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας και όχι μόνο ελεγκτής του Δημοσίου χρήματος.

Να τονιστεί ,ότι ο διαγωνισμός ήταν ανοιχτός- δημόσιος και τίποτα δεν ήταν κρυφό! Να μας πει λοιπόν ο κος. Κασόλας , που είναι πρόεδρος στο ΦΟΔΣΑ και διαχειρίζεται μεγάλα έργα, γιατί στον τελευταίο διαγωνισμό για το ΧΥΤΑ με προϋπολογισμό 8.710.067 € για 277.200 τόνους σκουπίδια δέχτηκε τη συμμετοχή δύο εταιριών και ποσοστό έκπτωσης ΜΟΝΟ 5%;

Γιατί υπέγραψε δεκαετή σύμβαση , ενώ πολύ σύντομα αποχωρεί από την προεδρία του ΦΟΔΣΑ;

Εδώ δεν υπάρχει δημόσιο χρήμα και δημόσιο συμφέρον; Ή τελικά υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά , όπως κάθε φορά μας συμφέρει;

Όσον αφορά το ιδιοκτησιακό κομμάτι το συγκεκριμένο κτίριο, όπως και οι καφετέριες ,ο φούρνος, το κομμωτήριο και το νηπιαγωγείο ανήκουν στο Δημόσιο. Εδώ και πολλά χρόνια , η κοινότητα Πλαγιάς, ο δήμος Παλαίρου και εν συνεχεία ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας συντηρεί και εκμεταλλεύεται τα συγκεκριμένα κτίρια.

Το ερώτημα είναι απλό θέλουμε να γίνει η ανακατασκευή του κτιρίου ή ΄ΟΧΙ ;

Θέλουμε να ολοκληρωθεί η ανάπλαση της Πλαγιάς ΝΑΙ ή ΌΧΙ; Tα υπόλοιπα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.

Το μόνο βέβαιο είναι, ότι η Δημοτική Αρχή θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο , να ολοκληρωθεί αυτό το σημαντικό έργο και για το χωριό της Πλαγιάς , αλλά και για ολόκληρο το Δήμο.

Βέβαια, την ίδια τακτική ακολούθησε ο κος. Κασόλας και σε άλλα δημοτικά έργα , όπως στο τουριστικό αγκυροβόλιο Βόνιτσας , στην αγροτική οδοποιία , στα όχθια Παλαίρου ,στο κομμάτι Πάλαιρος-Πογωνιά- Βαθυαβάλι.

Παντού , ο στόχος είναι ένας να μη γίνουν τα έργα, ώστε να εκλεγεί Δήμαρχος ο κος. Κασόλας.

Εμείς απαντάμε :Τα ‘Eργα θα γίνουν και ο κος. Κασόλας δεν πρόκειται να εκλεγεί Δήμαρχος ΠΟΤΕ!

Δύναμη Πολιτών Συνεχίζουμε!

                        Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας 
                  Γεώργιος-Θεόδωρος Αποστολάκης.