Ακαρνανικά Νέα

Οι ανακοινώσεις τύπου, προφανώς δεν είναι το προνομιακό πεδίο του κου Κασόλα καθώς βάζει συνεχώς αυτογκολ.

Εγκαλεί τη δημοτική αρχή για απορροφητικότητα των κονδυλιών , όταν είναι γνωστό ότι είχαμε φτάσει το 48,9% , ποσοστό που μας κατατάσσει στις πρώτες θέσεις πανελλαδικά ( Πρόγραμμα Φιλόδημος – μετονομασία σημερινή Αντώνης Τρίτσης). Ως προς τις 262 εντάξεις άλλων Δήμων, σας ενημερώνω κ. Κασόλα, μήπως και κάποτε μάθετε, ότι εμείς ήδη βρισκόμαστε στο στάδιο ολοκλήρωσης ενώ οι άλλοι Δήμοι τώρα ξεκινούν τις εντάξεις.

Σχετικά με το δίκτυο αποχέτευσης Μοναστηρακίου, που τελευταία επικαλείται συχνά, τον ενημερώνουμε, αν και θα έπρεπε να το γνωρίζει, ότι προϋπόθεση για την κατασκευή του έργου είναι η αναβάθμιση του ΒΙΟΚΑ Βόνιτσας ώστε να μπορεί να δεχθεί τα λύματα του Μοναστηρακίου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της μελέτης (δίκτυα Μοναστηρακίου + ΒΙΟΚΑ Βόνιτσας) ανέρχεται στο ποσό των 7.684.039,41 € και δεν μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα « Αντώνης Τρίτσης» αφού το υπόλοιπο που δικαιούμαστε ως Δήμος ανέρχεται στο ποσό των 6.132.000€ (το υπόλοιπο 5.868.000€ είναι το προηγούμενο πρόγραμμα Φίλοδημου που ήδη έχει απορροφηθεί σε άλλα έργα). Δεν γνωρίζετε κ. Κασόλα ότι έχει αλλάξει ο νόμος; Δεν γνωρίζετε ότι ως Δήμος δικαιούμαστε συνολικά 12.000.000€ και συνεπώς τα διαθέσιμα κονδύλια δεν επαρκούν για να κατασκευαστεί το έργο;

Να θυμηθούμε ότι στις Δημοτικές εκλογές του 2014 επιλέξατε να φωτογραφηθείτε με τον Γ.Γ. Περιβάλλοντος με τη μελέτη αποχέτευσης Μοναστηρακίου. Δεν γνωρίζατε ότι δεν υπήρχε πρόγραμμα να ενταχθεί ούτε είχε περιβαλλοντική αδειοδότηση;

Αν όλα αυτά δεν τα γνωρίζατε τότε είναι άγνοια και μπορεί να συγχωρεθεί. Αν όμως τα γνωρίζατε τότε είναι φθηνή δημαγωγία και χονδροειδής κοροϊδία προς τους συγχωριανούς σας. Ως δημοτική αρχή έχουμε προτείνει το έργο στα ειδικά περιβαλλοντικά έργα και θα το παλέψουμε με αξίωση.

Ενημερώνουμε λοιπόν τους Δημότες ότι βάση το υπόλοιπο ποσό που δικαιούμαστε προς απορρόφηση ως Δήμος στο πρόγραμμα « Αντώνης Τρίτσης», προτείναμε τα παρακάτω έργα:

1. Προμήθεια και εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος παρακολούθησης εσωτερικών δικτύων ύδρευσης οικισμού Δ.Ε. Μεδεώνος προϋπολογισμού 936.000€.

2. Βελτίωση προσβασιμότητας σε αγροτικές περιοχές Δήμου Ακτίου Βόνιτσας προϋπολογισμού 4.449.000€.

3. Προμήθεια ηλεκτρικού σαρώθρου 100.000€.

4. Συντήρηση στίβου σχολικών μονάδων και προσβασιμότητα ΑΜΕΑ σε θαλάσσιους προορισμούς 297.000€.

5. Προμήθεια ηλεκτροκίνητων οχημάτων προϋπολογισμού 350.000€.

‘Οσο για αυτό που λέτε ¨χαλίκια- χαλίκια – χαλίκια ¨ εμείς το λέμε κατασκευή αγροτικών δρόμων με άσφαλτο και βελτίωση των συνθηκών εργασίας των αγροτών μας, Γιατί γνωρίζουμε καλά και τις συνθήκες και το περιβάλλον που ζουν και εργάζονται.

Και τώρα τα ευτράπελα… κ. Κασόλα προσωπικά δεν χρειάζομαι την διεύθυνση του υπουργείου, καθώς εκεί με γνωρίζουν και οι….πέτρες, κρατήστε την εσείς όμως, σε περίπτωση που μπλοκάρει το GPS, να μην χαθείτε…

Και για να μην σας αδικώ, παραδέχομαι, ότι έχετε την καταστροφική ιδέα, τα σκουπίδια από όλη την Ελλάδα, να μεταφερθούν στην Πάλαιρο. Φυσικά αυτό θα πρέπει να το εξηγήσετε και στους δημότες.

Να εξηγήσετε πως μέχρι τώρα δεν έχετε πάρει ούτε μια απόφαση από το Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ αντίθετη με τη μεταφορά σκουπιδιών, δεν έχετε κάνει ούτε μια επιστολή διαμαρτυρίας ούτε μια παράσταση στον αρμόδιο υπουργό. Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να παραμείνετε Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ και διαχειριστής όλων των σκουπιδιών της χώρας. (Αυτή είναι η ανάπτυξη που ονειρεύεσαι; )

Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας .

Ο Δήμαρχος

Ακτίου Βόνιτσας

Γεώργιος Θεόδωρος Αποστολάκης