Ακαρνανικά Νέα

Οι πρωτοφανείς εικόνες καταστροφής που γέννησε η φονική κακοκαιρία της 15ης Οκτωβρίου στην Κρήτη οδήγησαν έναν μαθητή του 1ου Γυμνασίου Σητείας να απευθύνει γραπτή πρόσκληση στον μόνο άνθρωπο που ο ίδιος πιστεύει ότι μπορεί να βοηθήσει την πόλη του και τους ανθρώπους της να γιατρέψουν τις πληγές τους, την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Ο λόγος που με ώθησε να γράψω στην κυρία Πρόεδρο ήταν η πρωτοφανής καταστροφή που υπέστη η πόλη μας, η Σητεία. Ηταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα και για όλους τους συμπολίτες μου. Από το παράθυρο έβλεπα χειμάρρους να κατεβαίνουν προς την πλατεία, μηχανές να τις παίρνει το νερό και την επόμενη μέρα είδα παντού κόσμο να καθαρίζει, λάσπες, αμάξια το ένα πάνω στο άλλο, μαγαζιά πλημμυρισμένα. Ηταν πολύ θλιβερό», λέει στα «ΝΕΑ» ο Γιώργος Σταυρακάκης.

Με αυτές τις λασπωμένες εικόνες να χορεύουν στο μυαλό του, ο μικρός μαθητής, πέντε μέρες μετά τη θεομηνία, πήρε χαρτί και μολύβι.

«Εγραψα στην κυρία Πρόεδρο επειδή είναι η αρχηγός του κράτους για να μας επισκεφτεί και να δει με τα μάτια της τι συνέβη, να μιλήσει με τον κόσμο, να ακούσει τα προβλήματά τους και να τους δώσει κουράγιο. Το βράδυ που το έγραψα ήμουν μόνος στο δωμάτιο, δεν το είχα πει σε κανέναν. Μόνο την επόμενη μέρα είπα στη μαμά μου να το πάει στο ταχυδρομείο, να βάλει το γραμματόσημο και να το στείλει γιατί εγώ είχα σχολείο», εξηγεί ο 13χρονος.

Εχοντας υπογράψει το γράμμα με την ιδιότητα του προέδρου στο Α3 του 1ου Γυμνασίου Σητείας, ο Γιώργος Σταυρακάκης αναφέρει: «Ηθελα να γίνω πρόεδρος για να βελτιώσω ζητήματα που απασχολούν τους συμμαθητές μου. Οταν μεγαλώσω θέλω να γίνω δικηγόρος και παράλληλα να ασχοληθώ με την πολιτική».

Η απάντηση

Σχετικά με την πρόσφατη πρωτοβουλία του, ο ίδιος δηλώνει ότι θα χαρεί πολύ αν τελικά η Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκεφθεί τη Σητεία ενώ έχει έτοιμο και ένα πλάνο υποδοχής.

«Αν έρθει με το αεροπλάνο, θα την υποδεχθώ στο αεροδρόμιο με ένα ωραίο μπουκέτο λουλούδια και μια κούτα γλυκά από τον τόπο μας», περιγράφει ο 13χρονος.

Και όπως όλα δείχνουν, η πρώτη κίνηση στη σκακιέρα της πολιτικής για τον ίδιο θα έχει νικηφόρα έκβαση καθώς οι πληροφορίες λένε ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει λάβει το γράμμα του και προγραμματίζει να του τηλεφωνήσει για να τον ενημερώσει, μεταξύ άλλων, για την πρόθεσή της να ανταποκριθεί στην πρόσκλησή του και να επισκεφθεί την πληγείσα Σητεία.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΑ ΝΕΑ.