Ακαρνανικά Νέα

Ο υπεύθυνος του Αθλητικού Όμιλου Βόνιτσας, Γιάννης Γράψας, μίλησε στην εκπομπή «Τα παιδία παίζει» του EOK WebRadio με τους Αργύρη Παγαρτάνη και Δημήτρη Μελίσση. Αναλυτικά είπε:

Για τον Α.Ο. Βόνιτσας: «Ο Αθλητικός Όμιλος Βόνιτσας είναι από τα πιο ιστορικά σωματεία της ΕΣΚΑΒΔΕ, της μεγαλύτερης Ένωσης της Ελλάδος. Συμμετέχει σε όλα τα πρωταθλήματα, ακόμα και σε εθνικές κατηγορίες, με τελευταία παρουσία το 2018 που ήταν στη Γ’ Εθνική, με ένα μοντέλο το οποίο εμένα δεν με βρίσκει σύμφωνο, δηλαδή το παλαιό μοντέλο με πολλές μεταγραφές και ενσωμάτωσης ξένων παικτών, χωρίς μεγάλη παραγωγική διαδικασία, κάτι που το πλήρωσε ο σύλλογος μετά την πτώση από την Γ’ Εθνική. Πέρασε σε ένα μεταβατικό στάδιο, σε ένα άσχημο σημείο. Μετά όμως την παρέμβαση του προέδρου και παλιού παίκτη, Βασίλη Σώζου, ξεκινήσαμε πάνω στο μοντέλο της παραγωγικής διαδικασίας. Αυτή τη στιγμή αριθμούμε περίπου 80 παιδιά, τα οποία δεν είναι μόνο από τη Βόνιτσα. Το όραμά μας είναι να μπορέσουμε να ενσωματώσουμε και από την ευρύτερη περιοχή παιδιά, τα οποία έχουν ορισμένους στόχους. Θέλουμε να κάνουμε μία ομάδα με γηγενείς παίκτες».

Για την διαδικασία παραγωγής παικτών στην ομάδα: «Ενδιαφέρον υπάρχει αρκετό, όμως υπάρχουν και κάποιες αντικειμενικές δυσκολίες όπως είναι η μετακίνηση των παιδιών. Η περιοχή είναι αγροτική, με τους γονείς τις περισσότερες ώρες να είναι στην δουλειά. Ο σύλλογος αυτό προσπαθεί να το λύσει, έτσι ώστε να υπάρχει ένα μεταφορικό μέσο για τα παιδιά. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο μέχρι στιγμής»

Για τις εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν: «Έχουμε ένα πολύ καλό γήπεδο, είχε εγκαινιαστεί το 1998 και είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Είχε ξεκινήσει μία ενεργειακή αναβάθμιση φέτος, η οποία σταμάτησε, χωρίς όμως να ξέρει κανείς τους λόγους. Είμαστε σε συζητήσεις με τον νέο Δήμαρχο και πιστεύω θα δρομολογήσουμε ορισμένες αναβαθμίσεις. Για παράδειγμα, κάνουμε ένα camp το καλοκαίρι και το κλειστό γήπεδο δεν πληροί τις προϋποθέσεις για τον αριθμό των παιδιών, ενώ το ανοιχτό είναι σε πάρα πολύ κακή κατάσταση».

Για τα αγωνιστικά τους τμήματα: « Έχουμε σε όλα τα ηλικιακά επίπεδα, εκτός από τις κορασίδες, αφού λόγω του ότι υπάρχει εδώ μία ομάδα βόλεϊ δεν έχουμε καταφέρει να ενσωματώσουμε πολλά κορίτσια. Είμαστε σε ένα καλό δρόμο, καθώς αυτή η διαδικασία ξεκίνησε πριν από 1.5 χρόνο και η παραλαβή που έγινε ήταν σε πολύ κακό επίπεδο».

Για τα την παραγωγή παικτών στην Ελλάδα: «Θεωρώ η παραγωγική διαδικασία τα τελευταία χρόνια είχε τελματωθεί, αλλά πιστεύω ότι θα πρέπει εμείς να επιστρέψουμε στην παραγωγική διαδικασία, με ένα σχέδιο αναπτυξιακό, το οποίο θα βοηθήσει το άθλημα τόσο στην ανάπτυξη του όσο και στην παραγωγή παικτών, κάτι που δεν είναι και το καλύτερο χαρτί μας τα τελευταία χρόνια».

basket.gr