Ακαρνανικά Νέα

Με αφορμή ανάρτηση του πρώην Περιφερειάρχη, Απ. Κατσιφάρα, σχετικά με την εκτροπή του Αχελώου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Ν. Φαρμάκης, δήλωσε τα εξής:


«Μερικές φορές νιώθω ότι ζω σε παράλληλα σύμπαντα.
Άνθρωποι που κατέλαβαν πολλές και σημαντικές θέσεις εξουσίας επί σειρά ετών και επέλεξαν να δοξάζονται κρυπτόμενοι στις “άβολες” στιγμές για να καρπώνονται μόνο τις “βολικές”, τώρα που πέρασαν στην θέση της αντιπολίτευσης, γίνονται σχολιαστές της επικαιρότητας και τιμητές εκείνων που με πολύ μεγάλη και καθημερινή προσπάθεια προσπαθούν να σπρώξουν τον τόπο μας μπροστά και που χωρίς φόβο και πάθος, όχι μόνο δεν κρύβονται από τα προβλήματα, αλλά τοποθετούνται δημόσια και ξεκάθαρα σε αυτά, με ειλικρίνεια και παρρησία.


Προσωπικά, έμαθα να επιλέγω πάντα τον δρόμο της ειλικρίνειας και της δουλειάς.
Να είμαι ωφέλιμος για τον τόπο μου και τους πολίτες.
Να κάνω τα πάντα για να αλλάξει σελίδα η Δυτική Ελλάδα, που άλλοι άφησαν έρμαιο της τύχης και των μικροπολιτικών επιλογών τους.
Δεν συνηθίζω να σχολιάζω τους… σχολιαστές.


Όμως σε ό,τι αφορά την περίπτωση του Αχελώου και της περιβόητης εκτροπής, είναι τουλάχιστον αστείο να προσπαθεί ο πρώην Περιφερειάρχης να παραστήσει τον τιμητή. Ένας πολιτικός που ποτέ δεν αντιστάθηκε σε επιλογές των φιλικών του κυβερνήσεων, επιχειρεί να μεμφθεί τη σημερινή Περιφερειακή Αρχή, τη θέση και τη στάση της οποίας γνωρίζει το πανελλήνιο!
Να θυμίσω ότι με δική μας πρωτοβουλία και εισήγηση απορρίφθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας (στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στην Αιτωλοακαρνανία) η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το υδροηλεκτρικό φράγμα της Μεσοχώρας;


Να θυμίσω ότι προσωπικά έχω εκφράσει δημόσια την αντίθεσή μου σε οποιαδήποτε προσπάθεια «νεκρανάστασης» της εκτροπής του Αχελώου, από όποια πλευρά και αν προέρχεται;
Ακόμα και για όσα ακούστηκαν σε τηλεοπτική εκπομπή από τον Υπουργό, κ. Γεωργιάδη, εφόσον αφορούν το έργο της εκτροπής, σημειώνω ότι οι πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας και μαζί τους όλοι οι φορείς της Δυτικής Ελλάδας, εμπιστευόμαστε πάνω απ’ όλα τη Δικαιοσύνη. Αυτή μας δικαίωσε σε ανώτατο επίπεδο 5 φορές ήδη. Αυτή, αν χρειαστεί, θα μας δικαιώσει και 6η φορά. Το φαραωνικό έργο της εκτροπής του Αχελώου δεν αποτελεί αντικείμενο ιδεολογικού ή τοπικιστικού φανατισμού. Είναι ξεκάθαρα, αντικείμενο δικαιοσύνης και σεβασμού στους φυσικούς πόρους. Αν μη τί άλλο στη Δυτική Ελλάδα, τα τρία τελευταία χρόνια έχουμε αποδείξει πόσο πιστεύουμε στις ΑΠΕ. Και όποιος δεν καταλαβαίνει μπορεί να το δει με μια ματιά στον χάρτη ΑΠΕ ανά την χώρα.


Η σημερινή Περιφερειακή Αρχή λοιπόν, κάθε άλλο παρά άφωνη ή βουβή είναι. Εκφράζεται δημόσια και ξεκάθαρα. Προς κάθε κατεύθυνση και με κάθε θεσμικό τρόπο.
Αυτή είναι μία πολιτική και αυτοδιοικητική στάση που ίσως δεν μπορούν να κατανοήσουν οι εκφραστές της πολιτικής του χθες. Ευτυχώς όμως, η Δυτική Ελλάδα έχει ήδη περάσει στο αύριο. Με θάρρος και αυτοπεποίθηση. Σε όλα τα επίπεδα…»