Ακαρνανικά Νέα

Ως Δημοτική Αρχή παλεύουμε και κατακτάμε συνεχώς νέα έργα για την ανάπτυξη και βελτίωση του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας. Μεριμνούμε για την βελτίωση της καθημερινότητας των Δημοτών μας με έργα που συμβάλλουν στη διευκόλυνση της ζωής τους.

Κατορθώσαμε την επιτυχή αξιολόγηση και την ένταξή μας στη σειρά έργων αγροτικής οδοποιίας των Δήμων της Αιτωλοακαρνανίας στη δράση «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης Ελλάδος 2014-2020. Συγκεκριμένα, είμαστε ο 1ος Δήμος μαζί με 11 άλλους Δήμους, από τους 332 της Ελλάδας εκ των οποίων πετύχαμε την ανώτερη βαθμολογία του προγράμματος με 95 βαθμούς.
Αναλυτικά:

  1. ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ
    Εκσυγχρονισμός οδών πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις ΔΕ Παλαίρου – Πογωνιάς 1.000.000,00 ,έργο που θα συμβάλλει στην διευκόλυνση των καθημερινών αναγκών των Δημοτών μας. Επομενη ενέργειά μας ,ήταν να συμπεριληφθεί στο ίδιο πρόγραμμα και η περιοχή του Μοναστηρακίου. Συγκεκριμένα η πράξη ‘’ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ’’ στο πλαίσιο της Δράσης ‘’Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις’’, σε αυτή την ενέργεια, όμως προσπάθησε να σταθεί τροχοπέδη με τη γνωστή σε όλους καταγγελία περί δασικών εκτάσεων ο κ. Κασόλας.

Φυσικά, οι ισχυρισμοί αυτοί ήταν αβάσιμοι, διότι μετά από τις δικές μας ενέργειες, διαπιστώθηκε, ότι πληρούνται όλα τα κριτήρια επιλεξιμότητας των αγροτικών εκτάσεων του Μοναστηρακίου. Έτσι εγκρίθηκε το ποσό των 500.000€ για την αγροτική οδοποιία Μοναστηρακίου και η βαθμολογία του έργου ανήλθε συνολικά 89.
Παρόλα αυτά ο κος. Κασόλας για άλλη μια φορά υπονόμευσε με τις ενέργειες του έργα , τα οποία προσπάθησε και κέρδισε για το Δήμο Ακτίου Βόνιτσας η Δημοτική Αρχή .

Γνώμονάς μας, κύριε Κασόλα η εξέλιξη, η πρόοδος , η φροντίδα και η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των Δημοτών μας , εν αντιθέσει με τη δική σας μικροπολιτική και την οπισθοδρόμηση του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, με σκοπό να μην γίνουν τα έργα ή να καθυστερήσουν με οποιοδήποτε τρόπο ,λόγω των επερχόμενων εκλογών στις 8/10/2023.

Τέλος, να ευχαριστήσουμε τις υπηρεσίες του Δήμου , που δουλεύουν κάτω από μεγάλο εργασιακό φόρτο, λόγω των πολλών έργων που έχουμε και ανταπεξέρχονται επιτυχώς, καθώς και τον τοπικό βουλευτή κ. Κώστα Καραγκούνη για το ενδιαφέρον και τη συνδρομή του στην υλοποίηση των έργων.

Επιπροσθέτως, τα στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ,τον Υπουργό Γεώργιο Γεωργαντά και τον φίλο από παλιά και γενικό γραμματέα Δημήτρη Παπαγιαννίδη.

Δύναμη Πολιτών Συνεχίζουμε, υλοποιώντας μικρότερα και μεγαλύτερα έργα!