Ακαρνανικά Νέα

Αγαπητοί Συμπολίτες μας 

Στα πλαίσια των δειγματοληπτικών ελέγχων του ΕΟΔΥ  ο Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας με την σημαντική και συνεχή υποστήριξη και συνεργασία του Κ.OM.Υ Αγρινίου θα διενεργήσουν Rapid test Covid-19 την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021 στην Πάλαιρο, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου «Σπύρος Αχείμαστος», από 9.30 έως 13.30.

Τον τελευταίο διάστημα τα κρούσματα στην Πάλαιρο αλλά και στις γύρω περιοχές είναι αυξημένα. Είναι υποχρέωση όλων μας στα πλαίσια της προστασίας ,να πραγματοποιήσουμε το προληπτικό  rapid test ,ακόμη και αν καθημερινά κάνουμε self test, ακόμη και αν έχουμε κάνει το εμβόλιο, ακόμη και αν δεν έχουμε κάποιο σύμπτωμα. 

Ο μαζικός προληπτικός έλεγχος rapid test, ο εμβολιασμός και η αυστηρή τήρηση των μέτρων υγιεινής είναι οι μόνες λύσεις για να μηδενίσουμε τα κρούσματα από την περιοχή μας.

Απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μας και περισσότερο στους εργαζόμενους σε σούπερ μάρκετ, take away, φούρνους κρεοπωλεία, οπωροπωλεία, εκπαιδευτικοί σε σχολεία και φροντιστήρια , οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, οι ψαράδες, όσοι εργάζονται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες – τεχνικοί, οικιακοί βοηθοί, εργαζόμενοι στο Βοήθεια στο Σπίτι (όσοι κυκλοφορούν για εργασία εκτός σπιτιού γενικά), καθώς και όποιος Δημότης ή εργαζόμενος στο Δήμο Ακτίου Βόνιτσας θέλει και επιθυμεί να έρθει να πραγματοποιήσει το rapid- test

Προσοχή: Δεν προσέρχονται συμπολίτες στο κορωνοϊό και είναι ακόμη σε διαδικασία καραντίνας

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΕΟΔΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ RAPID TEST :

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσέρχονται τηρώντας ΑΥΣΤΗΡΑ τα προτεινόμενα μέτρα προστασίας (μάσκα, διατήρηση αποστάσεων ασφαλείας) και να προσκομίζουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ τον ΑΜΚΑ τους, διευκολύνοντας το έργο των Κ.Ομ.Υ (Κινητών Ομάδων Υγείας).

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ – ΠΡΟΣΟΧΗ :Σημειώνεται πως η προσέλευση των ανήλικων μαθητών θα γίνεται με συνοδεία γονέα.

Σε περίπτωση που αυτοί συνοδεύονται από άλλον ενήλικα, οφείλουν να προσκομίζουν έγγραφη συγκατάθεση του γονέα με Υπεύθυνη Δήλωση από το gov.gr ή με Υπεύθυνη Δήλωση του ν.105, επικυρωμένη από το ΚΕΠ.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ