Ακαρνανικά Νέα

Ο Δημήτρης Μπακοχρήστος στο Ρίο, το 2016 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο…

«Παρουσιάστηκε ένα κάταγμα στο χέρι αλλά παρ όλα ταύτα δεν το παράτησα και σιγά σιγά ανέβηκα στο βάθρο.»

«Μετά είδα την επόμενη Παραολυμπιάδα. Και τώρα έχω βάλει ένα στόχο. Να ανέβω πάλι στο βάθρο των νικητών. Ανεξάρτητα τι χρώμα θα χει το μετάλλιο πιστεύω ότι μπορώ.» τονίζει ο Δημήτρης Μπακοχρήστος.

«Θέλω να πιστεύω ότι θα τα καταφέρω. Τώρα όλα παίζονται στον αθλητισμό. Πρέπει να σαι καλά σωματικά, ψυχολογικά αλλά θέλω να πιστεύω όπως είπα ότι θα τα καταφέρω Τώρα έχω επανέλθει από τον προηγούμενο τραυματισμό .»

Το τελευταίο του μετάλλιο στο Ντουμπάι…

«Στο Παγκόσμιο κύπελλο στο Ντουμπάι, παρ ότι και εκεί είχα ενα πρόβλημα στον ώμο κατόρθωσα σιγά σιγά και πήρα πάλι το χάλκινο μετάλλιο.»

Πως όμως ασχολήθηκε με την άρση βαρών σε πάγκο…

«Την άρση βαρών σε πάγκο την ξεκίνησα όταν το 2010 ο Τριφύλλης Χρήστος που είναι προπονητής του συλλόγου μου με πλησίασε και μου έκανε μια κουβέντα ότι αυτό και αυτό είναι το άθλημα. Μου μίλησε για το ύψος μου. Αμέσως εγώ το δέχθηκα γιατί δεν παρεξηγώ τον άλλο που θα ρθει να μου μιλήσει λόγω διαφορετικότητας Μου άρεσε το άθλημα Μπήκα πολύ γρήγορα Το 2010 μπήκα στο άθλημα και το 2013 μπήκα στην Εθνική ομάδα με τον Ιωαννίδη»

Τι του χάρισε ο αθλητισμός;

«Απλά πιο παλιά έπαιζα μπάλα Αργότερα σταμάτησα και όταν ξεκίνησα την άρση μου άρεσε πάρα πολύ. Μου έδωσε πάρα πολλά ο αθλητισμός και ειδικά η άρση. Μου έδωσε χαρές. Είναι τρόπος ζωής ο αθλητισμός. Σε πολλά πράγματα Έχω γνωρίσει πάρα πολύ κόσμο.»

Η καλύτερη και η χειρότερη στιγμή για αυτόν;

«Η καλύτερη στιγμή που είχα είναι όταν ανέβηκα πάνω στο βάθρο και πήρα το μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς στο Ρίο. Η χειρότερη στιγμή είναι πάλι σε ένα αγώνα πριν δυο μήνες ενώ ήμουνα μέσα στα μετάλλια με έπιασε ένα τραυματισμός και βρέθηκα στην έκτη θέση.»

Ο Δημήτρης θεωρεί ότι δεν θα επηρεασθεί από την έλλειψη κόσμου.

«Εμένα δεν θα με επηρεάσει αυτό. Όταν ανεβαίνω να αγωνισθώ δεν βλέπω γύρω μου και δεν ακούω,»

Από μικρός έβλεπε τον Πύρρο Δήμα,,,,

«Την άρση βαρών όταν ήμουνα μικρός την έβλεπα. Έβλεπα τον Πύρρο Δήμα και έλεγα πόσο δυνατός είναι. Να μπορούσα και εγώ. Και έφθασε μια μέρα που και εγώ απέκτησα την ίδια δύναμη Τώρα άλλος περισσότερα μετάλλια, άλλος λιγότερα δεν έχει σημασία, Τον έχω γνωρίσει είναι πολύ φίλος με τον Τριφύλλη.»

Παρακολούθησε τους Ολυμπιακούς αγώνες…

«Είδα την Άρση είδα σκοποβολή, την Κορακάκη, που της έχω μεγάλη αδυναμία Την παρακολουθώ, είναι σαν αθλήτρια πολύ καλή. Είδα τον Ιακωβίδη, που σαν άθλημα είναι τα ίδια, Πολύ καλή κίνηση του κ. Κυριακού, που ανέλαβε την χορηγία του. Μακάρι να υπήρχαν και άλλα άτομα που να βοηθήσουν κατά αυτό τον τρόπο.»