Ακαρνανικά Νέα

Κινητικότητα στα κρούσματα κορωνοϊού αναμένεται τις επόμενες μέρες όπως ανέφερε ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», λόγω παραθεριστικής περιόδου, καθώς οι κάτοικοι φεύγουν από τις μεγάλες πόλεις.

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης συμπλήρωσε: «Το χειρότερο σενάριο είναι 3.400 κρούσματα την ημέρα. Το πιο ήπιο σενάριο είναι για 2.800 κρούσματα την ημέρα».

Σημείωσε πως για να επιτευχθεί το τείχος ανοσίας πρέπει να εμβολιαστεί τουλάχιστον το 73% του συνολικού πληθυσμού της χώρας, δηλαδή το 83% των ενηλίκων: «Τώρα έχουμε 48% πλήρους ανοσίας από εμβολιασμό. Μαζί με τους νοσούντες, έχουμε 58% ανοσία.

Ο στόχος είναι να μην αυξηθεί το ποσοστό αυτών που νόσησαν και δίνουν ανοσία, αλλά αυτών που εμβολιάστηκαν και δίνουν ανοσία».

Συνέχισε, λέγοντας: «Αν φτάσουμε στο 73-75% εμβολιασμών. Θα υπάρχει σαφέστατη και ταχεία αποκλιμάκωση και έναν καλό χειμώνα.

Αν μείνουμε στο 53% (σ.σ. μέχρι τα μέσα Αυγούστου), θα έχουμε μια πρώτη κορύφωση πριν τον 15 Αύγουστο, αλλά μετά θα έχουμε μια συνέχιση του τέταρτου κύματος το φθινόπωρο, από τέλος Σεπτεμβρίου και έπειτα».

Newsit.gr