Ακαρνανικά Νέα

Αλλαγές στον τρόπο εκλογής προέδρων και συμβουλίων στις δημοτικές κοινότητες θεσπίστηκαν με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που ψηφίστηκε τη Μεγάλη Τρίτη και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ ως ν. 5043/2023.

Με τη νέα διάταξη επανέρχονται σε ισχύ οι ρυθμίσεις που προβλέπουν την εκλογή του προέδρου της δημοτικής κοινότητας από το σύνολο των μελών του συμβουλίου μεταξύ των δύο πρώτων συμβούλων των δύο πρώτων κατά σειρά εκλογής συνδυασμών.

Αυτό σημαίνει ότι σε όσες κοινότητες άνω των 300 κατοίκων ο πρόεδρος δεν εκλέχτηκε σε συνδυασμό που συγκέντρωσε ποσοστό μεγαλύτερο του 50% την πρώτη Κυριακή των εκλογών, θα πρέπει να γίνει ειδική συνεδρίαση του συμβουλίου κοινότητας για να εκλεγεί εκ νέου ο πρόεδρος του.

Αυτο επηρεάζει και την Δημοτική Κοινότητα της Βόνιτσας καθώς θα πρέπει τις αμέσως επόμενες ημέρες ο πρόεδρος της κ Χασακης Χρήστος να καλέσει το Τοπικό Συμβούλιο έτσι ώστε να γίνουν οι διαδικασίες εκλογής προέδρου.

Και αυτό γιατΐ ο πρώτος σε σταυρούς τοπικός σύμβουλος της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Δημακας Δημήτριος, σύμφωνα με πληροφορίες του site μας, έχει εκδηλώσει ήδη το ενδιαφέρον του για την προεδρία της Δημοτικής Κοινότητας Βόνιτσας.

Πλέον το επταμελές συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Βόνιτσας θα κληθεί να ψηφίσει τον πρόεδρο ο οποίος θα παραμείνει στην θέση του μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023.