Ακαρνανικά Νέα

Το λιμάνι της Βόνιτσας, κοσμεί τους τελευταίους μήνες όπως είναι γνωστό μια φωτεινή πινακίδα που τοποθετήθηκε με έξοδα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ακτίου – Βόνιτσας.

Η φωτεινή ταμπέλα γράφει «I love Vonitsa», στα πρότυπα αντίστοιχων που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορες κυρίως τουριστικές περιοχές της χώρας. Η τοποθέτηση της αποφασίστηκε από το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ακτίου – Βόνιτσας στις 11 Ιουλίου του 2022 και το τιμολόγιο «κόπηκε» δέκα μέρες μετά. Το ένταλμα πληρωμής συντάχθηκε στις 25 Ιουλίου.

Σκοπός της τοποθέτησης της πινακίδας, ήταν «να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους επισκέπτες ώστε να «αναμειχθούν» με τα γράμματα, να φωτογραφηθούν και να κοινοποιήσουν τις φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα, ενισχύοντας έτσι την τουριστική προβολή της περιοχής».

Αν και πέρασαν κάποιοι μήνες, μερικοί παρατηρητικοί πολίτες ανακάλυψαν και το κόστος του συγκεκριμένου έργου, το οποίο βρήκαν αρκούντως «τσουχτερό». Η τιμή της πινακίδας, που κατασκευάστηκε από μονοπρόσωπη ΕΠΕ με έδρα το Περιστέρι Αττικής, κόστισε ούτε λίγο – ούτε πολύ 10.000 ευρώ. Η δε διαδικασία από την απόφαση τοποθέτησης, μέχρι την κατασκευή – πληρωμή πραγματικά προκαλεί έκπληξη ως προς την ταχύτητα της (δυο εβδομάδες).

Εύλογα πάντως κάποιοι απορούν εάν αυτό το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό μπορούσε να διατεθεί για κάποιες πολύ πιο άμεσες ανάγκες που σχετίζονται με τις αρμοδιότητες του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου της περιοχής.

Ακολουθεί το σχετικό ένταλμα πληρωμής, όπως έχει αναρτηθεί στη «Διαύγεια»:

Για πιθανές συγκρίσεις, υπάρχουν αποφάσεις δήμων για προμήθεια πινακίδων για τον ίδιο λόγο, την τουριστική προβολή δηλαδή. Στον Βόλο για παράδειγμα πέρυσι εγκρίθηκε δαπάνη 9.225 ευρώ για δυο φωτεινές πινακίδες. Τον Αύγουστο στην Κόρινθο επίσης έγινε αντίστοιχη προμήθεια πινακίδας (Ι LOVE CORINTH) με κόστος 3.968 ευρώ.

Πηγή: agriniopress